PRINS ÎN FLAGRANT DELICT, ÎNTR-UN CAZ DE TRAFIC DE DROGURI DE RISC ȘI DE MARE RISC

 

La data de 14 martie 2024, polițiștii Serviciului Rutier din cadrul I.P.J. Dâmbovița și cei ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Dâmbovița, au documentat activitatea infracțională a unui bărbat, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc și mare risc.

Astfel, la aceeași dată, procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus reținerea bărbatului, după ce acesta a fost prins în flagrant delict, în județul Dâmbovița, în timp ce ar fi deținut, în autoturismul cu care se deplasa, 1,5 kilograme de cocaină (drog de mare risc) și peste 14 kilograme de rezină de canabis (drog de risc), destinate comercializării.

Ulterior, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Dâmbovița cu propunerea de arestare preventivă a bărbatului, pentru 30 de zile.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.