PRODUSE EXPIRATE ÎN FITOFARMACII DIN JUDEȚUL DÂMBOVIȚA Controale ale polițiștilor, în colaborare cu Oficiul Fitosanitar Dâmbovița

La data de 21 martie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, alături de reprezentanți de la Oficiul Fitosanitar Dâmbovița, au efectuat controale la fitofarmaciile, de pe raza județului.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constat că o societate comercială ar fi avut expuse, în vederea comercializării, mai multe produse care aveau termenul de valabilitate expirat.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor care au devenit deșeuri și nerespectarea măsurilor obligatorii în desfășurarea activităților de eliminare a deșeurilor periculoase.

De asemenea, a fost aplicată o sancțiune contravențională de 3.000 de lei și au fost indisponibilizate 10 kilograme de insecticid și 12 litri de îngrășământ, produse care aveau termenul de valabilitate depășit. depășite.