PROFANATORI DE MORMINTE PRINȘI DE OAMENII LEGII. NUMAI ÎN JUDEȚUL DÂMBOVIȚA AU DESCHIS 13 CAVOURI!

Trei persoane, reținute de polițiști pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și profanare de morminte

La data de 5 decembrie a.c., în urma cercetărilor efectuate de polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Găești, au fost reținute pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, trei persoane cu vârste cuprinse între 24 și 40 de ani, bănuite de comiterea infracțiunilor de furt calificat și profanare de morminte.

Cele trei persoane au fost depistate pe Autostrada 10 Turda-Sebeș, după ce în noaptea de 4 spre 5 decembrie a.c., ar fi profanat 6 morminte amenajate în cimitirul din localitatea Huedin, județul Cluj, de unde ar fi sustras 100 de euro și 10 lei.

Ulterior, polițiștii s-au deplasat la domiciliile celor trei bărbați, în localitatea Dor Mărunt și în orașul Pantelimon, unde au pus în aplicare patru mandate de percheziție domiciliară.

De asemenea, persoanele în cauză sunt bănuite că în noaptea de 10 spre 11 noiembrie ar fi pătruns în cimitirele din localitățile Petrești și Moara din Groapă, din județul Dâmbovița, unde ar fi forțat plăcile de ciment de la 13 cavouri și ar fi sustras bani și bijuterii, fiind creat un prejudiciu de 13.400 de lei

Pe parcursul acestei zile, bănuiții vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Găești pentru dispunerea unor măsuri preventive.

Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor de la Direcția Operațiuni Speciale, de la structurile de investigații criminale din județele Cluj, Hunedoara și Alba și de la Poliția Orașului Lehliu Gară și Pantelimon.

Totodată, la activități au participat și luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale Dâmbovița și Călărași.

În cauză, polițiștii continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale și dispunerea măsurilor prevăzute de lege.