PROIECTUL „TINERI (IN)FORMAŢI”, DERULAT LA NIVELUL JUDEŢULUI DÂMBOVIŢA DE CENTRUL ANTIDROG

În perioada 30 iulie – 1 octombrie a.c., la nivelul judeţului Dâmboviţa, a fost implementat proiectul de tradiţie adresat tinerilor, denumit „Tineri (IN)formaţi”, rezultat al unei bune colaborări între Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (C.P.E.C.A.) Dâmboviţa şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (D.J.S.T.) Dâmboviţa, instituție inițiatoare și finanțatoare.

Scopul proiectului este de a menţine la un nivel redus consumul de alcool, tutun şi droguri în rândul populaţiei şcolare din judeţ cu vârsta cuprinsă între 15 şi 19 ani, prin activităţi de prevenire de tip „peer-education”, desfăşurate de voluntarii antidrog.

În cadrul proiectului, specialiştii C.P.E.C.A. Dâmboviţa au organizat un curs de instruire pentru 16 voluntari antidrog, pe durata a trei zile, în localitatea Moroieni, judeţul Dâmboviţa.

Ulterior, aceștia au realizat 20 de activități de prevenire, de tipul „peer-education”, la 12 unități de învățământ (Școlile Gimnaziale: Șotânga, Dragomirești, Decindeni, Râncaciov, Ulmi, Vulcana Pandele, Gheboaia, Gura Șuții, Comișani, ”Tudor Vladimirescu”, ” Prof. Paul Bănică” și ” Matei Basarab” din Târgoviște).

În cadrul activităților, 425 de elevi de gimnaziu și 26 cadre didactice au primit informații despre riscurile şi efectele nocive care apar în urma consumului de alcool, tutun și droguri.

CENTRUL DE PREVENIRE, EVALUARE ŞI CONSILIERE ANTIDROG DÂMBOVIŢA