PROTEST AL ANGAJAȚILOR DSV (ANSVSA)! NEMULȚUMIRILE AU LEGĂTURĂ CU SALARIILE!

Conflict de muncă la nivelul Autorității Naționale Sanitar Veterinare
și pentru Siguranța Alimentelor

Protest al angajaților din ANSVSA, vineri, 9 iulie, ora 10.00!

8/07/2021
Informare de presă

Având în vedere abuzurile existente la nivelul ANSVSA, lipsa de dialog și intenția de diminuare a veniturilor pentru o parte din angajați, în mod discriminatoriu și nelegal, angajații ANSVSA – membrii de sindicat au mandatat organizația sindicală să organizeze acțiuni de protest.

Astfel, vineri, 9 iulie, între orele 10.00 -12.00, va avea loc o acțiune de protest la sediul instituției, Piața Presei Libere, Corp D1.

Principalele revendicări:

1. Renunțarea la intenția asumată de diminuarea a veniturilor, prin diminuarea cuantumului sporurilor pentru o parte dintre angajații ANSVSA, în mod discriminatoriu și cu încălcarea legii.
Aceasta cu atât mai mult cu cât până acum ANSVSA a dat asigurări că nu va proceda de o asemenea manieră nelegală și că va aplica masurile de reducere a cheltuielilor nejustificate, măsuri propuse de organizația sindicală și asumate chiar și de reprezentanții ANSVSA participanți desemnați de dvs. – aspect care de asemenea nu s-a concretizat.
În plus, această situație a fost creată tocmai prin politica de personal practicată la nivelul ANSVSA, aspect care a creat și o serie de alte prejudicii directe, parte dintre acestea fiind reprezentate de cheltuieli de judecată ce trebuie achitate de ANSVSA.

2. Respectarea prevederilor legale în vigoare referitoare la dialogul social și negocierile colective.

3. Renunțarea la politica detașărilor/mutărilor abuzive si a practicilor de înlăturare abuzivă a specialiștilor incomozi (care promovează respectarea legii și în acest sens combaterea corupției) prin mutări/detașări, respectiv prin întocmirea de evaluări ale performanțelor funcționarilor publici neconforme cu realitatea sau prin plângeri penale având ca obiect situații subiective/nereale.

4. Asigurarea unui cadru stabil managerial care să permită specialiștilor și structurilor ANSVSA rezolvarea gravelor probleme cu care se confruntă serviciile sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor din România.
Aceasta ținând și cont de faptul că mare parte dintre aceste probleme au apărut sau s-au agravat nepermis de mult în ultimul an și jumătate.

Organizațiile la care este afiliat Sindicatul Veterinarilor din Administrația Centrală a ANSVSA, respectiv Federația Sindicală a Veterinarilor din România și CNS Cartel ALFA susțin acțiunile de protest ale salariaților și cer instițiilor statului cu atribuții să intervină în oprirea abuzurilor și normalizarea relațiilor de muncă din această instituție.