Declaraţiile liderilor politici dâmboviţeni, opozanţi ai PSD Dâmboviţa, reprezintă doar încercări nereuşite ale acestora de a abate atenţia de la realităţile din judeţul nostru, atât politice cât şi socio-economice.
Începem cu ceea ce este mai aproape de nevoile dâmboviţenilor. Proiectele implementate în judeţul Dâmboviţa, din 2016 până astăzi, nu pot fi negate şi nici măcar ignorate de aşa-zisa opoziţie dâmboviţeană. Înfoierea calităţii de ales dâmboviţean, doar prin comunicate de presă, nu credem că este un câştig pentru cei care, la un moment dat, au decis să crediteze PNL Dâmboviţa ca fiind o soluţie pentru problemele lor.
Îi scuzăm pe aleşii PNL Dâmboviţa că habar nu au cum stau lucrurile într-un partid care îşi dă cu adevărat interesul pentru acest judeţ. Pot învăţa de la PSD ce înseamnă să fii aproape de oameni şi să lucrezi, atât pentru pentru cei care te-au votat, cât şi pentru cei care au avut altă preferinţă politică. Un partid care îi respectă pe dâmboviţeni, cel puţin o dată pe lună, are întâlniri cu primarii acestora sau cu reprezentanţii lor din tot judeţul, pentru a veni în întâmpinarea problemelor lor. Concluziile şi nevoile acestora ajung de la reprezentanţii PSD din Consiliul Judeţean Dâmboviţa la conducerea Consiliului. Acestea se transformă în iniţiative şi sunt propuse de către conducerea Consiliului, în calitate de for Executiv, consilierilor judeţeni care fac parte din forul deliberativ denumit Consiliu Judeţean.
Propunerile şi iniţiativele care se materializează prin adoptarea unor hotărâri de Consiliu Judeţean sunt rezultatele acestor întâlniri. Ceea ce nu ştiu reprezentanţii PNL Dâmboviţa este că, după ce au fost validaţi în funcţii de consilieri locali, promisiunile făcute în campania electorală trebuie să se materializeze. Or, acest lucru înseamnă că trebuie să munceşti, să ştii care sunt nevoile dâmboviţenilor şi să ÎNCERCI să propui ceva în interesul oamenilor.
De asemenea, după o lungă prezenţă fizică a unora dintre aceştia prin Consiliul Judeţean Dâmboviţa, ne-am fi aşteptat să înţeleagă că, pe lângă activitatea de a aduce amendamente unor iniţiative ale PSD, trebuie să mai faci şi altceva, nu doar să aştepţi pe margine.
Pentru că, doar comentând, liberalii riscă să introducă termenul de “chibiţ” şi în viaţa politică dâmboviţeană.
Şi pentru a pune punct acestor discuţii sterile, le aducem la cunoştinţă următoarele sume care au ajuns în judeţul Dâmboviţa, din 2016 până în prezent, prin PNDL 1, PNDL 2 şi CNI:
– investiții realizate pe județ 217.431.192,13 RON;
– investiții în derulare pe județ 710.319.018,77 RON;
– investiții contractate pe județ 230.424.675,40 RON;
– investitii implementate de CNI 144.390.316,47 RON.
Valoare totală a proiectelor de investiții Dâmboviţa 1.302.565.202,77 RON.
Investiții realizate cu fonduri europene în judeţul Dâmboviţa, tot din 2016 până astăzi, prin Programul Operational Infrastructura Mare, Programul Operațional Regional, Programul Operațional Capital Uman şi Programul Operațional Capacitate Administrativă:
– investiții contractate cu fonduri europene 851.030.935 RON;
– investiții în derulare cu fonduri europene 818.948.045 RON;
– investiții finalizate cu fonduri europene 32.082.889 RON.
Purtător de cuvânt PSD Dâmboviţa,
Costin Cozma