PUNEȚI GEAMURILE LA LOC! PARLAMENTUL A VOTAT REDESCHIDEREA PIEȚELOR!

173 de voturi pentru, unul împotrivă și 93 de abțineri la legea aprobată astăzi de Camera Deputaților privind funcționarea piețelor și a târgurilor pe drurata stării de alertă, transmite Mediafax.

Trebuie să redeschidem și piețele în spații închise din hale. Considerăm că nu e normal ca supermarketurile rămân deschise, piețele de tip hală să fie închise. Considerăm că revenim la normalitate”, a spus deputatul UDMR Lorand Balint Magyar.

Social-democrații susțin că închiderea piețelor a fost o măsură „aberantă” „Este o prostie (închiderea piețelor – n.r.), iar piețele pentru producătorii români trebuie să fie deschise, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță și de prevenție.”, afirmă deputatul PSD Daniel Suciu.

Sunt aceiași pesediști care v-au bătut în stradă și v-au alungat din țară. Oameni buni, nu vă lăsați mințiți de aceiași pesediști. Azi colegii au votat la comisie o ordonanță care are foarte multe lucruri bune. Așa cum ne-a obișnuit, PSD intervine pe ordonanțele de urgență și le modifică. Ceea ce se întâmplă este un joc politic, de campanie, ieftin”, a replicat liderul deputaților PNL, Florin Roman.

Deputatul USR Cătălin Drulă a susținut că închiderea piețelor a fost „pripită și nejustificată”.

USR PLUS nu e de acord cu închiderea piețelor agroalimentare. Dincolo de asta, rămâne acest proiect care e aberant. În primul rând este neconstituțional, iar tehnic și juridic este un dezastru. Acest amendament zice că târgurile și bâlciurile nu vor fi închise niciodată în stare de urgență”, adaugă Drulă.

Camera Deputaților este for decizional. Legea va merge spre promulgare la Președintele Klaus Iohannis.