Reținut 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de amenințare și distrugere

La data de 30 ianuarie a.c., în urma cercetărilor efectuate de polițiștii din cadrul Secției nr. 1 Poliție Rurală Târgoviște, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște, față de un bărbat de 53 de ani, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore.

Acesta este bănuit că, în seara de 30 ianuarie a.c., în timp ce se afla pe raza comunei Șotânga, pe fondul geloziei și al consumului de alcool, ar fi amenințat cu un obiect ascuțit-tăietor o femeie și un bărbat, de 42 de ani, respectiv 39 de ani.

De asemenea, bănuitul ar fi distrus cu o piatră parbrizul autoturismul bărbatului.

S-a procedat la completarea formularului de evaluare a riscului, fiind emis un ordin de protecție provizoriu pentru 5 zile.

Astăzi, 31 ianuarie, bănuitul va fi prezentat magistraților pentru dispunerea unei măsuri preventive.

În cauză, polițiștii continuă cercetările, sub coordonarea prim procurorului de caz, pentru săvârșirea infracțiunilor de amenințare și distrugere.

Notă: Facem precizarea că, în cazul prezentat, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.