REVELION ÎN SIGURANŢĂ! – ATENȚIE LA ARTIFICII ȘI PETARDE

Pentru ca trecerea în noul an să fie un prilej de bucurie, iar petrecerea acestor momente să nu fie umbrită de producerea unor evenimente nedorite, ISU “Basarab I” Dâmboviţa reaminteşte câteva recomandări preventive:

ATENŢIE! Înainte de a părăsi spaţiul comercial, biroul sau locuinţa verificaţi instalaţia electrică, instalaţia de alimentare cu gaze şi mijloacele de încălzire, asigurându-vă că:

  • nu aţi uitat mijloace de încălzire electrice sau alţi consumatori electrici sub tensiune;

  • aţi oprit alimentarea cu gaze a sobelor sau a aparatelor de gătit;

  • aţi stins focul în sobele alimentate cu combustibil solid.

ATENŢIE la artificii/petarde!

La trecerea în noul an, unul din cele mai așteptate momente este spectacolul oferit de jocurile de artificii. Însă, de multe ori, utilizarea și folosirea ilegală a produselor pe bază de amestecuri pirotehnice s-a soldat și cu evenimente grave (accidentarea persoanelor care le-au folosit sau a celor din jur, provocarea de incendii).

Pentru reducerea riscului de incendiu și prevenirea unor accidente recomandăm cetățenilor respectarea următoarelor măsuri:

  • nu utilizați artificiile, petardele, rachetele și alte mijloace pirotehnice în încăperi și spații închise, cu aglomerări de persoane, balcoane, holuri de bloc sau terase. Astfel de activități se vor desfășura în strictă conformitate cu legislația în vigoare, în aer liber, la distanțe de siguranță față de oameni, clădiri, arbori și autovehicule;

  • nu permiteți copiilor utilizarea mijloacelor pirotehnice;

  • păstrați în locuri sigure artificiile, chibriturile și brichetele.

Toate subunităţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Basarab I” Dâmboviţa sunt pregătite pentru asigurarea unei intervenții rapide în cazul producerii unor situații de urgență, ce s-ar putea produce în această perioadă, care sperăm să fie cât mai puţine, pentru ca cetăţenii dâmboviţeni să petrecă în linişte trecerea în noul an.

Printr-un comportament preventiv, vă salvaţi viaţa şi bunurile!

COMPARTIMENT

INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE