Rezultatele activităților desfășurate de polițiștii dâmbovițeni în ultimele 24 de ore

La data de 13 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au fost prezenți la datorie și au continuat misiunile circumscrise ordinii și liniștii publice, dar și pentru creșterea gradului de siguranță pe drumurile publice.

Astfel, polițiștii de la rutieră, ordine publică, investigații criminale, investigarea criminalității economice, în colaborare cu celelalte structuri cu atribuții în domeniu, au fost în teren, fiind organizate 7 acțiuni punctuale.

Totodată, pe raza județului Dâmbovița, au fost organizate 12 filtre, fiind oprite pentru control 241 de autovehicule, legitimate 393 de persoane și testați 83 de șoferi pentru depistarea consumului de alcool sau substanțe psihoactive.

Pentru neregulile descoperite, polițiștii au aplicat 217 sancțiuni contravenționale, 38 fiind pentru nerespectarea Legii nr. 61/1991 și 173 pentru încălcarea normelor privind circulația pe drumurile publice, conform O.U.G. 195/2002.

Totodată, ca măsură complementară, polițiștii au retras 4 certificate de înmatriculare și au reținut 12 permise de conducere.

Exemple:

La data de 13 decembrie a.c., în jurul orei 18:07, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Răcari au depistat pe drumul comunal 77A, în localitatea Urziceanca, un bărbat de 49 de ani, din comuna Crevedia, în timp ce ar fi condus un autoturism, deși s-ar fi aflat sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, conducătorul auto a prezentat o alcoolemie cu o valoare de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru recoltarea de probe biologice.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Tot pe parcursul zilei, în jurul orei 19:30, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Fieni au oprit pentru control pe strada Ing. Aurel Rainu, în Fieni, un autoturism condus de un bărbat, de 35 de ani.

Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, polițiștii i-au solicitat testarea cu aparatul etilotest și recoltarea de probe biologice, însă acesta a refuzat.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Eveniment rutier produs în localitatea Potlogi

La data de 13 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Titu au fost sesizați de către o femeie cu privire la faptul că soțul său ar fi căzut de pe bicicletă.

Din verificările efectuate, polițiștii au stabilit că un bărbat de 56 de ani, din Potlogi, în timp ce s-ar fi deplasat pe o bicicletă, pe drumul județean 401A, în localitate, fiind sub influența alcoolului, s-ar fi dezechilibrat și s-ar fi accidentat.

În urma evenimentului, acesta a fost rănit, fiind transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, prezentând o alcoolemie cu o valoare de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.