RONDUL DE SEARĂ. MUZICĂ DE FILM – ORCHESTRA SIMFONICĂ DE TINERET „ANDANTE”

Î n cadrul Zilelor Cetății Târgoviște (8-11 septembrie 2022), Orchestra Simfonică de Tineret „Andante” va susține concertul „Rondul de seară. Muzică de film”. Concertul va avea loc în data de 8 septembrie 2022, orele 19.00, în sala Cinematografului Independența din Târgoviște, fiind primul eveniment din seria celor patru de acest fel, din cadrul Proiectului „Orchestra de Tineret Andante. Rondul de seară- stagiunea 2022”.

Programul serii va fi alcătuit din lucrări celebre ale coloanelor sonore ale filmelor: Game of Thrones, Moana, Beauty and the Beast, Skyfall, Coco, Mission ș.a, soliste fiind Theodora Stroe (vioară) și Jessica Bughi (oboi). La pupitrul dirijoral se va afla tânărul dirijor târgoviștean, Emanuel Gavrilescu.

Orchestra Simfonică de Tineret „Andante”, înființată în anul 2013 la inițiativa violonistului Ciprian Râvnic din dorința de a oferi tinerilor talentați ocazia de a cânta într-o orchestră simfonică alături de muzicieni profesioniști, este un important proiect educațional dedicat muzicii culte. Este formată din elevi, studenți și din profesori care îi sprijină și îi învață pe elevi ce reprezintă acest nucleu – orchestra – și ce presupune cântatul în ansamblu.

Această orchestră a orașului Târgoviște a reușit să aibă prima ei stagiune de concerte în anul 2020, la Teatrul de vară „Tony Bulandra” din Târgoviște, în cadrul unui program inițiat de Primăria Municipiului Târgoviște.

Ca urmare a impactului pozitiv pe care orchestra l-a avut în comunitate, în anul 2022, Irina Mareș, Ioana Hrior și Ciprian Râvnic au înființat Asociația SonoArt, aceasta fiind, în prezent, promotorul Orchestrei Simfonice de Tineret „Andante”. Anul acesta Asociația SonoArt – în urma Proiectului „Orchestra Simfonică de Tineret „Andante”. Rondul de seară – stagiunea 2022”, acceptat și sprijinit de Primăria Municipiului Târgoviște – va organiza patru concerte de muzică clasică și muzică de film, pe o perioadă de patru luni, începând cu luna Septembrie. Concertele vor fi susținute de Orchestra Simfonică de Tineret „Andante”.

Le mulțumim celor care ne susțin și cred în acest proiect: Primăriei Municipiului Târgoviște, Teatrului „Tony Bulandra”, Cinematografului Independența, Filarmonicii „Paul Constantinescu” Ploiești, presei locale și publicului prețios.