RUSALIILE LA CATEDRALA DIN TÂRGOVIȘTE

 Numeroși târgovișteni au venit în fața Catedralei din Târgoviște, duminică, 7 iunie 2020, pentru a lua parte la sărbătoarea Pogorârii Duhului Sfânt.
   Sfânta Liturghie a fost săvârșită de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, însoțit de către Părintele Vicar Eparhial, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.
Înaltul Ierarh a oficiat, apoi, Vecernia specială și a binecuvântat frunzele de nuc, simbolul tradițional al mulțimii darurilor Duhului Sfânt, care s-a coborât peste peste sfinții apostoli și ucenici.
   În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre însemnătatea biblică, teologică și duhovnicească a evenimentului Cincizecimii, evidențiind sensul misionar al acestei sărbători, fundament al identității noastre creștine. Din această perspectivă, fiecare creștin are datoria de a propovădui, prin viața, cuvântul și activitatea sa, principiile Evangheliei lui Hristos, care, prin harul Duhului Sfânt a înnoit din temelii lumea.

   Înaltul Ierarh a încurajat pe toți cei prezenți, arătând că Biserica se roagă neîncetat pentru ca Bunul Dumnezeu să ne izbăvească cât mai repede de această pandemie, ce încearcă speranța și limitele civilizației noastre.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI