S-A LANSAT LICITAȚIA PENTRU DOCUMENTAȚIA TEHNICĂ A DRUMULUI EXPRES BUCUREȘTI – TÂRGOVIȘTE

 
 
Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Cătălin Drulă vine cu o veste bună pentru dâmbovițeni:
ASTĂZI A FOST LANSATĂ LICITAȚIA PENTRU DOCUMENTAȚIA TEHNICĂ A NOULUI DRUM EXPRES BUCUREȘTI – TÂRGOVIȘTE. AM PROMIS O SOLUȚIE MODERNĂ, NE ȚINEM DE CUVÂNT
Este vorba de un drum nou, care nu va trece prin localități, cu 2 benzi pe sens și separare pe mijloc, cu noduri denivelate, apropiat de profilul unei autostrăzi.
Legătura cu Bucureștiul va fi făcută, cel mai probabil, cu un nod din viitoarea autostradă de centură A0 Nord (în prezent, aproape de finalizarea licitației).
Proiectul este lansat pe noul caiet de sarcini pentru documentații tehnice elaborat de CNAIR. Un caiet de sarcini cu condiții contractuale mult mai clare și echilibrate, pentru a nu mai avea problemele de pe contractele din trecut.
Din contract va rezulta un proiect tehnic preliminar – un “preliminary design” al viitorului drum, cu un nivel suficent de detaliu, cu investigații geotehnice și modelare a terenului.
Aceasta este soluția modernă pentru anul 2021, nu dublarea la 4 benzi a drumului existent DN71 care trece pe 53% din lungime prin localități. Iar pe naționalul actual, pe DN71 vor fi făcute reparații anul acesta pentru a îmbunătăți calitatea drumului până când vom avea drumul expres.
PS Imaginea atașată are doar caracter ilustrativ, traseul exact al drumului va fi determinat în cadrul contractului