SALINA SLANIC PRAHOVA DIN JUDETUL PRAHOVA CEA MAI MARE DIN EUROPA – CEL MAI PUR AER DE PE PLANETĂ!

SALINA SLANIC PRAHOVA DIN JUDETUL PRAHOVA CEA MAI MARE DIN EUROPA – CEL MAI PUR AER DE PE PLANETĂ.

Salina Slănic, din staţiunea cu acelaşi nume din Prahova, deţine câteva superlative speciale: este cea mai mare din Europa ca dimensiuni, volumul de sare excavată fiind de 2,9 milioane de metri cubi, şi deţine cel mai pur aer de pe planetă, lipsit aproape total de radiaţii şi poluare

Aflată la aproximativ 100 de kilometri de Bucureşti şi 44 km de Ploieşti, staţiunea Slănic este o destinaţie recunoscută pentru activitatea balneoturistică încă din anul 1853, când a fost declarată staţiune turistică de interes naţional.

Printre superlativele Salinei Slănic (Mina Unirea), cel mai important obiectiv turistic dar şi de sănătate din staţiune, se numără un volum imens de sare excavată, 2,9 milioane de metri cubi, care a dus la crearea unor cavităţi cu volume gigantice, respectiv 14 camere cu profil trapezoidal având circa 80.000 de metri pătraţi.

SALINA SLĂNIC, PRAHOVA ESTE CONSIDERATĂ CEA MAI MARE SALINĂ DIN ROMÂNIA, DAR ȘI LA NIVELUL EUROPEI, COLUMUL DE SARE EXCAVAT FIIND DE 2,9 MILIOANE DE METRI CUBI. AICI GĂSIȚI CEL MAI PUR AER DE PE PLANETĂ, FIIND APROAPE COMPLET LIPSIT DE RADIAȚII. SALINA PRAID ESTE O MINĂ DE SARE SITUATĂ ÎN JUDEȚUL HARGHITA, ROMANIA. SALINA PRAID SE AFLĂ ÎN BAZINUL MUNȚILOR GURGHIULUI, CUPRINSĂ ÎN DEALUL SĂRII, FORMÂND TRIUNGHIUL PRAID – OCNA DE JOS – OCNA DE SUS. MINA DE SARE DIN PRAID ESTE ATESTATĂ DOCUMENTAR DE LA 1200, IAR EXPLOATAREA INTENSIVĂ SE FACE DIN 1700 SALINA SE AFLĂ LA O ADÂNCIME DE 120 M DE LA SUPRAFAȚĂ.

ACCESUL IN SALINA SE FACE CU AJUTORUL AUTOBUZELOR PE O DISTANȚĂ DE 1250 M PÂNĂ LA POARTA DE INTRARE ÎN BAZA DE AGREMENT. ODATA AJUNŞI LA NIVELUL BAZEI DE AGREMENT, VĂ PUTEŢI BUCURA DE PREZENŢA TUTUROR DOTĂRILOR SPECIFICE UNEI MICI COMUNITĂŢI: SISTEM DE ILUMINAT, WIRELESS ŞI TELEVIZIUNE, TERENURI DE JOACĂ PENTRU COPII, SPAŢII DE CREAŢIE ŞI AGREMENT, CAPELĂ, CAFENEA, CINEMA 3D ŞI O FARMACIE CU PRODUSE NATURISTE. TOATE ACESTEA AVÂND MENIREA DE A OFERI O RECREERE PENTRU CEI CARE VOR SĂ PETREACĂ CLIPE PLĂCUTE ÎNTR-UN MEDIU PLĂCUT SI INEDIT.