SALVAMONT DÂMBOVIȚA, ACȚIUNE DE SALVARE ÎN ȘAUA BĂTRÂNĂ

Echipa Salvamont Salvaspeo Dambovita aflata la Baza de salvare montana Pestera a fost alertata in data de 18 februarie 2023 in jurul orei 18:00, sa intervina in sprijinul unui grup de sapte turisti care se aflau in Saua Batrana la o altitudine de 2000.
Doua persoane din cadrul grupului erau epuizate fizic si usor hipotermice, fiind in imposibilitatea de a se deplasa.
Date fiind conditiile meteo nefavorabile (temperatura scazuta si vant), am intervenit intr-un timp foarte scurt pentru acordarea primului ajutor si transportarea celor doua victime la Baza Pestera.
Echipa de prim raspuns, formata din doi salvatori montani pe un ATV cu senile, a pornit catre zona specificata de turisti, alegand cel mai rapid traseu. Din cauza intemperiilor si a stratului  de zapada, acestia au ajuns la victime in jurul orei 18:35. A doua echipa de salvare formata din trei salvatori a insotit restul grupului pana la Baza Pestera.
Actiunea de salvare s-a incheiat la 21:30 cand tot grupul impreuna cu salvatomontistii au coborat de pe munte si au fost dusi la o unitate de cazare.
Specificam faptul ca turistii sunt in afara oricarui pericol urmand ca astazi sa isi continue deplasarea catre casa.
Ii rugam pe turiştii ce doresc sa ajunga în zona montană a județului Dâmbovița, să se informeze la punctele Salvamont sau telefonic despre starea traseelor si conditiile meteo.
Solicitați cu încredere sprijinul Echipei Salvamont-Salvaspeo Dâmbovița
Telefoane utile:
Salvamont Salvaspeo Dâmbovița: 0726.686.685
Dispeceratul Național Salvamont: 0725.826.668 ( 0salvamont)