„SĂNĂTATE PRIN MIŞCARE” – PROIECT DESFĂȘURAT LA TABĂRA CĂPRIOARA

Un concept vechi, dar mereu actual, pune în directă şi strânsă legătură, mişcarea şi activităţile în natură, cu starea de sănătate a omului. Pentru cei tineri în special, mişcarea în aer liber ar trebui să fie, nu doar o necesitate, ci o stare de fapt, o permanenţă şi în acelaşi timp o bucurie.

Ca mai toate acţiunile organizate şi finanţate de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dâmboviţa şi activităţile practice ale proiectului „SĂNĂTATE PRIN MIŞCARE” s-au desfăşurat în mijlocul naturii, la poalele munţilor Bucegi, în Complexul de Agrement Tabăra Căprioara.

Proiectul a fost realizat în parteneriat cu Asociaţia Ecologică Floare de Colţ, în perioada 8-10 octombrie 2021, într-un început de toamnă, care a colorat pădurea în nuanţe minunate.

Cei 20 de tineri participanţi, au reprezentat şcoli şi ONG-uri din judeţul Dâmboviţa: Şcoala Gimnazială Nucet, Liceul Tehnologic Nucet, Şcoala Tărtăşeşti, Colegiul Economic „Ion Ghica” Târgovişte şi Asociaţia Chindia Jurasic Park. Pe durata celor trei zile, ei au început să deprindă tainele muntelui, cu ajutorul activităţilor teoretice, dar mai ales practice, participând cu voioşia specifică vârstei, la activităţi de drumeţie montană, căţărare pe stâncă, coborâre în rapel sau orientare turistică cu busola.

Toate aceste activităţi s-au făcut sub îndrumarea atentă, a monitorilor Asociaţiei Ecologice Floare de Colţ, organizaţie care are ca scop, chiar atragerea tineretului în practicarea activităţilor de turism montan specializat, implicând până în prezent, în programul „Natura ne învaţă primii paşi în viaţă”, mai mult de 4600 de persoane.

La final, tinerii au primit diplome de participare, dar cel mai mare câştig a fost bagajul de cunoştinţe şi informaţii acumulate, însuşite direct, prin intermediul metodelor de educaţie non-formală, dar şi prietenia care s-a legat între tinerii participanţi.

Lumea fascinantă a muntelui ne aşteaptă de fiecare dată cu porţile deschise, pentru a-i pătrunde tainele, pas cu pas, pentru a ne bucura de peisajele minunate şi pentru a învăţa lucruri noi şi folositoare, iar Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dâmboviţa facilitează an de an, accesul în această lume!

Vă aşteptăm oricând, alături de noi!

Coordonator proiect,

Ionuţ Petre

Mai multe detalii puteți afla de aici:

https://asociatiafloaredecolt.blogspot.com/2021/10/sanatate-prin-miscare-album-1-8-10.html

https://asociatiafloaredecolt.blogspot.com/2021/10/sanatate-prin-miscare-album-2-8-10.html

https://asociatiafloaredecolt.blogspot.com/2021/10/sanatate-prin-miscare-album-3-8-10.html