SANCȚIUNI ÎN CAZUL MEDICILOR CONVOCAȚI ÎN FAȚA SPITALULUI PENTRU A ÎNTÂMPINA O PROCESIUNE RELIGIOASĂ!

Urmare a participării a zeci de cadre medicale la o procesiune religioasă care trecea pe strada din fața Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, încălcând astfel măsurile de prevenire Covid -19,  managerul unității spitalicești, Claudiu Dumitrescu a fost sancționat de Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița cu o amendă în valoare de 20. 000 de lei pentru neaplicarea măsurilor antiepidemice de prevenire și răspândire a infecțiilor. 

„Totodată, ca urmare a apariției în spațiul public referitoare la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, DSP Dâmbovița s-a autosesizat și a sancționat managerul unității sanitare cu o amendă în valoare de 20.000 lei, conform prevederilor HG 857/2011, pentru neaplicarea de către conducerea spitalului menționat a măsurilor antiepidemice de prevenire și răspândire a infecțiilor. În același timp, la nivelul instituțiilor MAI se efectuează verificări pentru identificarea persoanelor care nu au respectat prevederile ordonanțelor militare privind distanțarea socială, urmând a fi aplicate măsuri conform legislației în vigoare.

De asemenea, DSP Dâmbovița are în desfășurare o anchetă epidemiologică la Centrul Rezidențial pentru Persoane Vârstnice Răcari. Astăzi s-au prelevat probe la 79 de persoane, dintre care 52 sunt beneficiari ai centrului și 27 personal angajat.”

Ne informează Centrul Județean de Informare și Comunicare Publică al Județului Dâmbovița.

Pe aceeași temă aflați amănunte din acest articol: