ȘCOLI ÎNTREGI ÎN SCENARIUL ROȘU, ZECI DE PROFESORI ÎN IZOLARE, MEDICAL SAU SPITAL! SPRE CE NE ÎNDREPTĂM?

Pandemia de Coronavirus este gestionată tot mai greu în sistemul de învățământ! La nivelul județului Dâmbovița anunțurile despre închiderea unor școli sau a unor clase vin în fiecare zi pe fondul creșterii numărului de infectări în rândul elevilor și al cadrelor didactice. Potrivit unei statistici făcută la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița pentru ziua de ieri, 22 octombrie, un număr de 5 profesori se află în prezent în spital în lupta cu virusul, alți 30 sunt în concediu medical (ASIMPTOMATICI SAU CONTACȚI DIRECȚI), 21 sunt în carantină sau izolare. De la începutul anului școlar s-a mai înregistrat un fenomen, profesorii care se aflau la vârsta pensionării, unii dintre ei cu cereri de prelungire a activității depusă anul acesta, au renunțat să mai vină la școală în favoarea pensiei.

Astăzi pot veni noi date care să anunțe închiderea școlilor din municipiul Târgoviște, în contextul creșterii incidenței cazurilor. Aseară a venit această decizie pentru școlile care de astăzi au rămas acasă.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa adoptă prezenta

HOTĂRÂRE:

Art. 1. Începând cu data prezentei, toate unităţile de învăţământ de pe raza comunei Cândeşti vor funcţiona în scenariul 3 (rata de incidenţă a localităţii 3,72/1.000 locuitori).

Art. 2. Începând cu data prezentei, toate unităţile de învăţământ de pe raza comunei Nucet vor funcţiona în scenariul 3 (rata de incidenţă a localităţii 3,5/1.000 locuitori).

Art. 3. Până la data de 02.11.2020, inclusiv, toate clasele din cadrul Şcolii Gimnaziale “I. Al. Brătescu Voineşti” Târgovişte vor funcţiona în scenariul 3.

Art. 4. Până la data de 02.11.2020, inclusiv, toate clasele din cadrul Colegiului Naţional “Ienăchiţă Văcărescu” Târgovişte vor funcţiona în scenariul 3.

Art. 5. Până la data de 28.10.2020, inclusiv, clasele a V-a – grupa 2, a VI-a – grupa 2, a VII-a – grupa 2, a VIII-a A şi a VIII-a B din cadrul Şcolii Gimnaziale nr. 3 Moreni vor funcţiona în scenariul 3.

Art. 6. Până la data de 28.10.2020, inclusiv, clasele a VIII-a A şi a VIII-a B din cadrul Şcolii Gimnaziale “Tudor Vladimirescu” Târgovişte vor funcţiona în scenariul 3.

Art. 7. Până la data de 29.10.2020, inclusiv, clasa I B din cadrul Şcolii Gimnaziale “Prof. Paul Bănică” Târgovişte va funcţiona în scenariul 3.

Art. 8. Până la data de 01.11.2020, inclusiv, clasa a XII-a E din cadrul Colegiului Naţional “Constantin Carabella” Târgovişte va funcţiona în scenariul 3.

Art. 9. Până la data de 01.11.2020, inclusiv, clasa în regim simultan Pregătitoare + III din cadrul Şcolii Primare Mărunţişu Costeşti Vale (structură a Şcolii Gimnaziale Costeşti Vale) va funcţiona în scenariul 3.

Art. 10. În situaţia în care până la datele menţionate la art. 3-9, D.S.P. Dâmboviţa nu semnalează niciun impediment, efectele prezentei hotărâri încetează şi activitatea claselor/ unităţilor şcolare menţionate mai sus va fi reluată potrivit scenariului anterior.

Art. 11. Hotărârea C.J.S.U. nr. 54/19.10.2020 se modifică în mod corespunzător potrivit dispoziţiilor prezentei hotărâri.

Art. 12. Prin grija Secretariatului Tehnic Permanent al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa, prezenta hotărâre se transmite Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, membrilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa, Direcţiei de Sănătate Publică Dâmboviţa, Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa, precum şi primarilor, în calitate de preşedinţi ai Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă din următoarele unităţi administrativ-teritoriale: Cândeşti, Nucet, Târgovişte, Moreni, Costeşti Vale.

PREŞEDINTELE C.J.S.U. DÂMBOVIŢA

PREFECT,

dr. ing. AURELIAN POPA