ȘCOLILE DIN DÂMBOVIȚA CU CELE MAI MULTE NOTE DE 1 LA EVALUAREA NAȚIONALĂ!

Rezultatele obținute la Evaluarea Națională de la clasa a VIII-a vin și anul acesta cu destule motive de îngrijorare. După bucuria mediilor de 10 care au clasat județul Dâmbovița pe un loc onorabil la nivel național, o analiză mai atentă ne arată și veștile deloc îmbucurătoare.

Astfel, dacă în mediul urban avem școli sau colegii unde s-au obținut mai multe medii de 10 și chiar foarte multe medii peste 9, în mediul rural ne situăm chiar la polul opus. În condițiile în care nivelul de dificultate al probelor a fost considerat mai scăzut față de anii anteriori, mulți elevi nu au reușit să obțină note peste 5. Cum vom vedea în continuare, în unele școli și nota doi a fost greu de obținut. O altă problemă pe care o remarcăm este absentesimul. Aproximativ 300 de copii care au absolvit 8 clase rămân, momentan la acest nivel al pregătirii lor, 8 clase. Nu s-au prezentat la examen. Alții au venit la prima probă, nu au scris nimic, din moment ce au fost notați cu 1, iar la proba a doua nu s-au mai prezentat. În această situație se află Școala Gimnazială Românești-Potlogi, unde am numărat cele mai multe note și medii de 1. Din cei 47 de elevi înscriși la examen, doar 4 au luat medii peste 5, 18 elevi au absentat, iar alți 18 au obținut medii de 1, 2 și 3, 16 dintre ei având note de 1 și ceva la Limba și Literatura Română. Așadar, în această unitate de învățământ, cei mai mulți dintre elevii care au participat la examen se încadrează la un nivel de pregătire evaluat între 1 și 2 după 8 ani de mers la școală.

Un alt exemplu este Școala Gimnazială Pătroaia Vale, unde din 13 elevi înscriși, unul a absentat și 7 au obținut medii între 1 și 2.

La Școala Gimnazială Butoiu de Jos Hulubești, din 9 înscriși, 7 au luat media 1 și ceva (trei medii de 1, o medie de 1,10).

Școala Gimnazială Numărul 1 I. L. Caragiale a avut înscriși în acest examen un număr de 29 de elevi, 13 dintre ei au absentat și doar 3 dintre cei prezenți au reușit să obțină medii peste 5.

La Liceul Tehnologic Cojasca s-au înscris 8 elevi la Evaluarea Națională, unul a absentat iar cei șapte care au dat examenul au obținut media maximă de 2.15.

La Școala Gimnazială Moroeni Glod din 21 de copii care au absolvit doar 5 au venit la examen, doi dintre ei reușind să promoveze. Situații ca cele semnalate prin rezultatele obținute la acest examen necesită soluții.

Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița ne-a comunicat că va face o analiză a acestor rezultate după soluționarea contestațiilor și afișarea rezultatelor finale.