SCRISOAREA BUGETARULUI POPESCU: „CÎȚULE, CÎȚI CA NOI SUNTEM DISPUȘI SĂ MUNCIM ȘI PENTRU APARATCIK-UL DE PARTID?”

Vă rog să vă faceți timp pentru a asculta părerea unui om simplu, expusă din perspectiva omului de rând. Au trecut alegerile și ne-am fi așteptat cu toții ca metehnele partidului-stat să fie lăsate în urmă.

Vedem însă că în toate instituțiile publice sunt diverse personaje promovate de noul aparat de partid, care, fie vorba între noi, a coabitat alături de partidul-stat cu destul succes, în ultimii 30 de ani.

Aparatcik-ul de partid
 
Așa după cum a umflat fostul partid aflat la guvernare, numărul funcționarilor publici din administrația publică centrală și locală, tot așa procedați și dumneavoastră, pe același calapod. Cazurile recent mediatizate, în care conducerea de la Apele Române a fost înlocuită de oamenii din partidul dumneavoastră, sunt doar niște exemple.
 
Domnișoara de la Master
 
Fără a susține un concurs, fosta ospătăriță a lucrat trei zile la primărie, după care a fost detașată la Apele Române, unde inginerul Gabi Mustață ar fi trebuit să-i facă și munca. Refuzând să țină în spate o pilă de partid, i s-a desființat postul, la țanc, oferindu-i se în schimb un alt post, unde pentru a fi pedepsit, i s-au dat și alte atribuții, probabil similare cu a ține în spate un alt protejat de partid.
 
De ce se întâmplă toate astea?
 
Pentru că, Cîțule,  fenomenul e prezent în toate instituțiile publice: unul muncește pentru trei sau patru tute care vin doar ca să-și încaseze banii. Cîți ca noi suntem dispuși să muncim și pentru aparatcik-ul de partid? Pe noi ne-ați întrebat?

 

De ce nu sunt bani la buget?
Pentru că, Cîțule, sunt îngropați în Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), de unde o justiție mutilată de predecesorii dumneavoastră vor trebui să descâlcească ițele fraudelor. E vorba despre sute de milioane de lei, sifonate de firmele de partid.
 
Pentru că, Cîțule, aparatcik-ul are 47 000 de instituții. Numai Secretariatului General al Guvernului are 4492 de angajați, cu un buget de 1,98 miliarde lei. Ca să nu mai vorbim de pensiile speciale ale primarilor semianalfabeți, aleși dintr-un singur tur, care toacă bugetele locale împreună cu acoliții lor.
Pentru că, Cîțule, în țara asta pe care voi trebuie să o guvernați până și unele din fețele bisericești s-au dedat la furat din fonduri europene și de stat, nerambursabile.
 
Pentru că, Cîțule,
 
A înlocui o protipendadă de partid cu o alta, doar pentru a toca fondurile publice și fără a fi în nici un fel utilă sau eficientă, a administra prost banul public și fără a face eforturi în recuperarea banilor obținuți din fraude, a continua branșarea firmelor de partid la fondurile de sta, nu va reprezenta altceva decât ghiuleaua care vă va trage în jos electoral.
Nota redacției: Scrisoarea a fost transmisă pe adresa de email a Televiziunii Columna și este semnată de Anton Popescu.