SERBĂRILE DIN PRIMA ZI DE ȘCOALĂ VOR FI TRANSMISE ONLINE, PARTICIPAREA SE FACE ÎN SISTEM HIBRID PENTRU A EVITA AGLOMERAȚIA

Serbările din prima zi de școală vor fi transmise online de școli, „directorii unităților de învățământ au și această sarcină de a recomanda participarea în sistem hibrid și online, pentru a diminua aceste aglomerări de persoane”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la o dezbatere organizată de Salvați Copiii România. Oficialul a spus că sunt trei condiții impuse de ordinul comun cu noile reguli de deschidere a școlilor, pentru festivitățile din prima zi de școală.

„Ceremoniile de deschidere sunt momente foarte importante în școală, sunt importante mai ales pentru cei din clasele de început de ciclu. Se vor crea, fără discuție, aglomerări de persoane în școală – elevi, părinți, profesori. După o lungă dezbatere, ordinul de ministru precizează foarte clar că sunt deschise aceste ceremonii de început de an școlar cu următoarele condiții: să se desfășoare numai în exterior, să fie obligatorie masca de protecție și să aibă o durată limitată la oră și jumătate, declară Sorin Cîmpeanu., potrivit Edu.ro.

 • Ministrul Sorin Cîmpeanu a mai spus că „directorii unităților de învățământ au și această sarcină de a recomanda participarea în sistem hibrid și online pentru a diminua aceste aglomerări de persoane”.
 • Reamintim regulile oficiale pentru prima zi de școală

  Pentru pregătirea unităților de învățământ, conducerile acestora au în vedere următoarele aspecte:

  • Organizarea și întreținerea spațiilor, astfel încât să asigure distanța de minim 1 m. În situația în care acest lucru nu se poate realiza, se va asigura distanțarea maximum posibilă, inclusiv prin amplasarea optimă a mobilierului școlar;
  • Stabilirea circuitelor funcționale;
  • Evaluare a necesarului de resurse umane;
  • Asigurarea materialelor de curățenie, igienă și dezinfecție;
  • Asigurarea permanentă a unui stoc de rezervă de materiale de protecție pentru elevi studenți și personal.

  Sunt permise festivitățile de deschidere a anului școlar/universitar, organizate doar în exterior, cu purtarea obligatorie a măștii de protecție și fără ca durata acestora să depășească 1,5 ore.

  Anul școlar 2021-2022 începe pe 13 septembrie 2021 pentru elevi şi se încheie pe 11 iunie 2022, are 34 de săptămâni.