SEZONUL PETARDELOR! POLIȚIȘTII DÂMBOVIȚENI AU PRINS UN BĂRBAT CU MAȘINA PLINĂ DE ARTICOLE PIROTEHNICE

Articole pirotehnice, indisponibilizate de polițiștii de la Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase

La data de 11 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au depistat, pe strada Laminorului, în municipiului Târgoviște, un bărbat de 33 de ani, din comuna Doicești, care ar fi deținut în interiorul unui autoturism în vederea comercializării, 5 kilograme de articole pirotehnice din clasa F2.

Materialele pirotehnice au fost indisponibilizate, iar, în cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

Activitățile de comerț cu produse specifice perioadei de sărbători, verificate de polițiști

La data de 11 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu reprezentanți de la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Dâmbovița, au acționat pentru verificarea respectării regulilor în ceea ce privește comerțul cu produse specifice acestor sărbători.

Astfel, au fost efectuate verificări la 12 agenți economici, fiind aplicate 5 sancțiuni contravenționale, a căror valoare se ridică la peste 22.000 de lei.

Două dintre sancțiuni au fost pentru încălcarea prevederilor O.U.G. nr. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale și două pentru nerespectarea prevederilor H.G. nr. 984/2005 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.