Siguranță pentru viață! O zi fără persoane decedate din accidente rutiere

Astăzi, 20 septembrie, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au organizat o acțiune de informare și conștientizare a tuturor participanților la trafic.

Activitățile derulate se înscriu în Proiectul ”Roadpol Safty Days”, desfășurat în perioada 16-22 septembrie a.c., fiind destinat conștientizării de către participanții la traficul rutier a riscurilor la care se expun dacă nu respectă normele rutiere.

În acest sens, polițiștii dâmbovițeni au oferit recomandări persoanelor întâlnite în trafic și au subliniat cât de periculos este să conduci sub influența alcoolului sau substanţelor psihoactive, cu viteză excesivă, să traversezi neregulamentar ori să te lași distras câteva clipe de telefonul mobil.

De asemenea, în cadrul aceluiași Proiect, pe parcursul zilei de ieri, 19 septembrie a.c., a fost organizată o acțiune a Serviciului Rutier pentru verificarea respectării regulilor de circulație.

Astfel, au fost aplicate 41 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea normelor stabilite prin O.U.G. 195/2002, în valoare de 15.485 de lei.

Din totalul sancțiunilor, 14 au fost pentru nerespectarea regimului de viteză, 14 pentru neportul centurii de siguranță și 2 pentru lipsa inspecției tehnice periodice.

Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 3 permise de conducere, au retras 8 certificate de înmatriculare și au suspendat dreptul de utilizare a 4 autovehicule.