SMURD DÂMBOVIȚA, LA DATORIE! PESTE 200 DE INTERVENȚII ÎN ULTIMA SĂPTĂMÂNĂ!

Acţiuni de intervenţie şi activităţi preventive ale ISU “Basarab I” Dâmboviţa în perioada 17 – 23 august 2020

În perioada 17 – 23 august 2020, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit la 75 evenimente: 8 incendii la gospodăriile populaţiei (locuinţe, anexe gospodăreşti, mijloace auto etc.), 35 incendii de vegetație, 15 acţiuni pentru asigurare zonă, 12 acţiuni pentru asistenţă persoane, o acțiune descarcerare persoană din autoturism şi 4 acţiuni la alte situaţii de urgenţă (2 salvări de animale și 2 degajări de copaci). Echipajele SMURD din cadrul ISU ”Basarab I” Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit, în această perioadă, la 208 cazuri medicale.
Personalul Inspecţiei de Prevenire a efectuat 6 controale pe linia situațiilor de urgență (la unități de depozitare) și 6 controale de autorizare privind securitatea la incendiu (4 la unități de productie, o clădire de învățământ și un sediu al autorității publice locale). De asemenea, au mai fost desfășurate 7 activități (în comun cu IPJ/DSVSA) privind măsurile care trebuie adoptate pentru prevenirea răspândirii SARS-COV-2 la obiective cu afluență mare de public. S-au aplicat 69 de sancțiuni contravenționale principale (două amenzi în cuantum de 5.500 lei și 67 avertismente). Nu au fost aplicate sancțiuni complementare.
Au fost emise 5 autorizații de securitate la incendiu (4 lucrări noi/de modificare a instalaţiilor de stingere care au fost montate într-o unitate de producție și o instalaţie de detectare, semnalizare şi alarmare la incendiu care a fost montată într-un sediu al autorității publice locale) și un aviz de securitate la incendiu (o clădire de producție).
În această perioadă, ISU ”Basarab I” Dâmbovița a executat misiuni pentru: transportul persoanelor către locațiile stabilite pentru izolare/carantină, transportul persoanelor suspectate/confirmate a fi infectate cu COVID-19 la unități spitalicești, în sprijinul DSP Dâmbovița în desfășurarea acțiunilor specifice, precum și acțiuni de decontaminare a tehnicii și personalului care a participat la misiunile de transport.
COMPARTIMENT INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE ISU „BASARAB I” DÂMBOVIȚA