SPECTACOL DE COLINDE ȘI TÂRG DE CRĂCIUN CU SCOP CARITABIL LA LICEUL DE ARTE „BĂLAȘA DOAMNA”

E vremea colindelor, când minunea nașterii Mântuitorului cuprinde sufletele și le înnobilează, făcându-ne să simțim dorința de a ne împărtăși unii altora această mare bucurie.

Cu acest prilej, miercuri, 21 decembrie, ora 16:00, în amfiteatrul „George Enescu” al Liceului de Arte „Bălașa Doamna”, vor răsuna colinde. Sub genericul „Vine Crăciunul pe sară!”, pe scenă vor evolua elevi ai liceului, de la cei mai mici la cei mari, în inedite momente solo, în grupuri sau ansambluri, susținute atât vocal sau instrumental, cât și prin dans și vers. Aceștia vor aduce în fața publicului, piese din repertoriul românesc și universal, precum și minunatele noastre colinde și obiceiuri tradiționale, fără de care sărbătoarea Crăciunului nu ar fi atât de frumoasă.

Spectacolul de colinde va fi urmat de Târgul de Crăciun, eveniment aflat deja la a treia ediție, în cadrul căruia elevii, alături de profesori și părinți, vor expune spre vânzare produse create de ei, începând de la decorațiuni pentru brad, produse artizanale, felicitări, cărți, semne de carte, jucării (în cadrul tombolei cu premii), dulciuri, multe dulciuri… Gerul va fi învins de ceaiul aburind și ciocolata caldă, de clătitele – surpriză, de popcorn-ul cald… Cabina foto va aștepta vizitatorii care doresc să aibă o amintire cu Moș Crăciun și crăciunițele noastre, „Roata norocului” îi va surprinde în mod plăcut pe participanți, iar pictura pe față va face deliciul celor mai mici dintre ei.

Deschiderea oficială a târgului va fi urmată de momentele artistice susținute de elevii clasei IA (prof. Valentina Mileșan și Elena Tudose) și, așa cum ne-au obișnuit an de an, de minunații noștri „Păstrători de tradiții”, elevi ai ansamblului folcloric îndrumat de prof. Maria Tufeanu.

Prin desfășurarea acestui eveniment, ne-am propus două obiective: acela de a susține o persoană aflată în dificultate și colectarea unei sume de bani pentru dezvoltarea bazei materiale a școlii. Sumele obținute în urma vânzării produselor expuse, se vor depune în contul familiei vizate în cazul umanitar, respectiv în contul Asociației de părinți „Bălașa Doamna”.