STADIUL INVESTIȚIILOR DIN COMUNA BRANIȘTEA. MIHAI VIȘINESCU LA UN AN DE LA PRELUAREA MANDATULUI DE PRIMAR

Bilanț după aproximativ un an de mandat pentru Mihai Vișținescu, primarul comunei Braniștea. La preluarea funcției de primar mai multe proiecte se aflau în colaps. Printre ele, grădinița și dispensarul. Probleme erau și în ceea ce privește lucrările de la rețeua de canalizare, însă și în acest caz s-au găsit soluții. Unul dintre proiectele intens promovate în timpul precedentei campanii electorale a fost rețeaua de gaze, foarte necesară locuitorilor comunie Braniștea. Și de data aceasta, proiectul a pornit cu un minus.

Am găsit grădinița si dispensarul la roșu, părăsite, contracte reziliate cu aceeași firmă care a intrat in faliment. Am reactualizat proiectele pentru că prețurile la materiale s-au dublat și am obținut finanțare de la Ministerul Dezvoltării 2,4 milioane de lei fonduri suplimentare să finalizăm cele 2 investiții; urmează licitatiile la ambele.

 Am finalizat un lot de canalizare și apă aflat în derulare la preluarea mandatului, în satul Braniștea în valoare de aproape 6 milioane lei, urmează ca la anul să înceapă lucrările de apă în satul Dâmbovicioara pe programul județean POIM; pentru restul lucrărilor de apă și canal în Braniștea am obținut finanțare prin Anghel Saligny de 9 milioane lei și lucrăm la proiectare.

Un alt lot de canalizare și apă în satul Braniștea va fi redepus pentru finanțare europeană, întrucât am găsit contractul reziliat, prețurile s-au dublat și nu ne-am mai încadrat în finanțarea inițială; așteptăm deschiderea Axei prin PNRR în această toamnă pentru a depune acest proiect care va fi în valoare de peste 10 milioane de lei noi.

Am semnat contractul de execuție și proiectare stație de reglare și măsurare presiune gaze (SRMP) în valoare de 2 milioane de lei, bani care vor fi asigurați integral de TRANSGAZ, deși inițial erau trecuți în sarcina comunei; se lucrează la proiectarea și obținerea avizelor pentru rețeaua de gaze din satele Dâmbovicioara și Braniștea.

Am obținut finanțare prin programul Anghel Saligny în valoare de 15 milioane lei pentru trotuare, piste de biciclete și rigole pentru satele Braniștea si Dâmbovicioara.

Am obținut un proiect european pentru școală de aprox. 700.000 lei prin care vom ajuta elevii de gimnaziu cu ore dupa școală și asigurarea unei mese calde, cu excursii și tabere pentru toți elevii și profesorii și multe altele.

Am depus un proiect european în valoare de aproximativ 600.000 lei pentru modernizarea iluminatului public cu lampi LED si telegestiune (comanda de la distanta) pentru a reduce consumul de energie.

 Dorim să depunem si alte proiecte europene in viitorul apropiat: parc fotovoltaic pentru reducerea costului cu energia electrica, platforma de gestiune a deseurilor din constructii, digitalizare primarie si achizitie microbuz pentru transport public comunal.

 TOTAL FONDURI ATRASE PRIN PROIECTE DEPUSE SI APROBATE IN PRIMUL AN DE MANDAT – APROX 30 MIL LEI NOI – un record absolut pt comuna- investiții care se vor vedea în anii următori.

Asiguram toti cetățenii că lucrăm la multe proiecte de investiții, unele noi, iar altele blocate pe care reușim sa le deblocăm și pe care le vom finaliza. Nu este ușor, dar îmi voi duce la bun sfârșit proiectele asumate în fața oamenilor. Le spun să aibă încredere în mine, ca și până acum. – a precizat Mihai Vișinescu, primarul comunei Braniștea.