PREFECTURA DÂMBOVIȚA REACȚIONEAZĂ DUPĂ PREZENTAREA CAZULUI DE LA VÂRFURI!

Având în vedere informațiile apărute în spațiul public cu privire la situația dramatică de la Vârfuri, unde 100 de familii sunt afectate”, pentru corecta informare a opiniei publice, comunicăm următoarele:

În ultimele 2 luni, în urma deplasărilor comisiei în comuna Vârfuri numită prin ordin al Prefectului, s-au întocmit 3 procese verbale (7 iunie 2021, 1 iulie 2021 și 8 iulie 2021) prin care s-a constatat că în urma precipitațiilor abundente au fost afectate mai multe obiective.

Comisia a fost formată din reprezentanți ai: Instituției Prefectului-județul Dâmbovița, ISU Basarab I” Dâmbovița, Consiliului Județean Dâmbovița, Inspectoratului de Stat în Construcții Dâmbovița, Sistemului de Gospodărire a Apelor Dâmbovița, precum și un reprezentant al UAT-ului.

Astfel, a fost aprobată Hotărârea CJSU nr. 134/09.07.2021 prin care a fost aprobată lista obiectivelor afectate de fenomenele hidrometeorologice periculoase din ultima perioadă ( pct. 32-42: obiective afectate în comuna Vârfuri).

În vederea refacerii și/ sau punerii în siguranță a obiectivelor de interes local și județean, afectate de calamitățile naturale din ultima perioadă, este necesar ca unitățile administrativ-teritoriale să inițieze demersuri pentru accesarea subprogramului „Lucrări în primă urgență”, cuprins în Programul național de construcții de interes public sau social, derulat la nivelul Companiei Naționale de Investiții (C.N.I.), urmând ca finanțarea lucrărilor să se facă din fonduri ale Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Biroul de presă al Instituției Prefectului-județul Dâmbovița