SUSȚINEREA EXAMENELOR NAȚIONALE ÎN CONTEXTUL PANDEMIEI COVID -19! COLEGIILE TÂRGOVIȘTENE VOR AVEA SESIUNE ȘI PENTRU ADMITEREA ÎN CLASA A V-A!

Examenele de admitere în licee și colegii la clasa a V-a, respectiv clasa a IX-a se vor susține în sistem clasic dar cu măsurile de prevenție impuse de pandemia Covid -19, a explicat inspectorul școlar general Sorin Ion într-o recentă videoconferință susținută cu jurnaliștii dâmbovițeni. Acesta a precizat faptul că înscrierile se vor face în sistem informatizat și că nu va fi nevoie de deplasarea elevilor la unitățile de învățământ, însă pentru examene se vor organiza centre de examinare cu săli de clasă în care să intre puțini elevi.

Măsuri specifice vor fi adoptate și pentru Examenul de Bacalaureat. Deasemenea, sesiunea de admitere la clasa a V-a pentru colegiile târgoviștene s-a amânat din luna mai în luna iunie. Amănunte despre cum se pregătsc școlile și liceele dâmbovițene să găzduiască sesiuni de admitere fără a pune în pericol siguranța copiilor, găsiți în materialul video.