SUTE DE AMENZI APLICATE ÎN CADRUL UNEI NOI ACȚIUNI DE CONTROL A POLIȚIEI RUTIERE ÎN DÂMBOVIȚA

Polițiștii dâmbovițeni au aplicat peste 400 de sancțiuni contravenționale, au reținut 19 permise de conducere și au retras 22 de certificate de înmatriculare

În perioada 17-18 februarie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Politie Județean Dâmbovița au organizat o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și prevenirea accidentelor de circulație.

Pentru neregulile descoperite, polițiștii au aplicat 378 de sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor O.U.G 195/2002 privind circulația pe drumurile publice și 21 de sancțiuni pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 61/1991.

Valoarea totală a amenzilor depășește 130.000 de lei.

De asemenea, polițiștii au reținut 19 permise de conducere și au retras 22 de certificate de înmatriculare.

Totodată, au fost constatate 6 infracțiuni la regimul rutier.

Exemple:

La data de 18 februarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat, pe raza localității Gheboieni, un bărbat, din comuna Pietrari, în timp ce conducea un autoturism, deși s-ar fi aflat sub influența unor substanțe psihoactive.

Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

De asemenea, la data de 18 februarie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier au oprit, pentru control, pe raza municipiului Târgoviște, un autoturism, condus de un bărbat de 25 de ani, din comuna Șotânga.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul avea permisul de conducere anulat.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis i-a fost anulat.