TÂRGOVIȘTE: ULTIMELE PREGĂTIRI PENTRU APRINDEREA LUMINILOR DE SĂRBĂTOARE! ACCESUL ÎN ZONELE AMENAJATE VA FI FĂRĂ CERTIFICAT DE VACCINARE!

În contextul restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, primaurl Cristian Stan a făcut anumite precizări referitoare la modul în care va fi permis accesul cetățenilor în zonele amenajate cu căsuțe sau decoruri de sărbătoare.
 Câteva răspunsuri la întrebările primite în ultimele zile de la mai mulți târgovișteni:
Pe 1 decembrie, de Ziua Națională, vom aprinde luminițele de sărbători în tot orașul. Vom avea și surprize frumoase, noutăți față de anii precedenți, pe care vă aștept să le descoperiți.
Totodată, în Piața „Mihai Viteazul” (Casa Sindicatelor), vom avea o zonă frumos amenajată, câteva căsuțe cu dulciuri sau vin fiert. NU, nu vom îngrădi cu garduri zona și NU va fi nevoie de certificat verde pentru a trece pe acolo. Pentru că nu va fi un „târg” în sensul legal reglementat care să impună accesul pe bază de certificat verde.
Înțeleg multe dintre măsuri (chiar eu le-am promovat, aici), dar nici nu putem să fim atât de obtuzi încât să interzicem accesul unor părinți și copii, în exterior, cu mască, pe o suprafață generoasă. Adică pot să-și cumpere shaorma de la tejghea sau pizza la stradă, dar să le interzicem să treacă prin piață și să-și ia o turtă dulce? Absurd.
Așa că, răspunsul acesta este: nu va fi îngrădire și nu va fi solicitat certificat verde pentru acest spațiu. Vom fi responsabili, vom avea grijă de noi și ne vom bucura de această perioadă.