UN TÂRGOVIȘTEAN AFLAT ÎN IZOLARE NU A FOST ACASĂ CÂND L-AU CĂUTAT POLIȚIȘTII! ACUM NE URMĂREȘTE DIN CARANTINĂ INSTITUȚIONALIZATĂ!

BULETIN DE PRESĂ

din data de 21.05.2020

Polițiștii continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În cursul zilei de ieri, 20 mai a.c., 298 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița și 130 polițiști locali au desfășurat peste 130 de misiuni specifice.

Totodată, au fost efectuate 1628 de verificări ale persoanelor aflate in izolare la domiciliu. O persoană, din municipiulul Târgoviște, a fost sancționată contravențional de polițiști cu amendă, în valoare de 1.000 de lei, pentru că nu ar fi respectat măsura izolării la domiciliu. Aceasta a fost introdusă pentru 14 zile într-un centru de carantină.

Obiectivul tuturor este siguranța cetățeanului.

În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii și jandarmii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

Inspectoratul Județean de Jandarmi Dâmbovița execută în continuare misiuni privind ordinea publică la spațiile de carantină;

  • Astăzi, 21.05.2020, conform situației DSP Dâmbovița:

  • se află în izolare la domiciliu: 1.697 persoane asimptomatice

  • se află în carantină instituționalizată : 117 persoane

  • persoane confirmate cu COVID-19, în total: 244 persoane

  • persoane vindecate : 76

  • persoane decedate de la debutul pandemiei: 11.

  • În ultimele 24 de ore, au fost executate misiuni/acțiuni de către reprezentanți ai ISU “Basarab I” Dâmbovița (17 misiuni) și ai Serviciului de Ambulanță Județean Dâmbovița (6 misiuni) pentru transportul persoanelor către locațiile stabilite pentru carantină, transportul persoanelor suspecte/confirmate cu COVID-19 la unități spitalicești, precum și acțiuni de decontaminare a tehnicii și a personalului care a participat la acțiunile de transport. De asemenea, DSP Dâmbovița a executat 2 misiuni specifice privind recoltarea și transportul probelor biologice.

Multumim tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă!

CENTRUL JUDEȚEAN

DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ

AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA