TESTE FALSE DEPISTATE LA INTRAREA ÎN ROMÂNIA! DOI CETĂȚENI BULGARI AU VRUT SĂ PĂCĂLEASCĂ VAMEȘII!

Doi cetățeni bulgari au prezentat teste PCR false pentru a intra în România

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au depistat doi cetățeni bulgari care intenţionau să intre în ţară cu teste negative false pentru detecția infecţiei cu virusul SARS-COV-2. Cei doi bărbați doreau să călătorească pe teritoriul statului român și ar fi evitat astfel, să le fie aplicate măsurile de sănătate publică impuse de autorități, dat fiind faptul că Bulgaria se află în continuare pe lista statelor cu risc epidemiologic ridicat.

În noaptea de 26.04.2021, în jurul orei 03.45, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu Rutier, s-au prezentat pe sensul de intrare din ţară, doi cetățeni bulgari, în vârstă de 27, respectiv 44 de ani, care au prezentat reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Giurgiu, teste PCR cu rezultate negative pentru detecția infecției cu virusul SARS-COV-2.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea testelor prezentate, la solicitarea autorităţilor competente, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, constatând că documentele sunt false.

Cei doi cetățeni bulgari au declarat polițiștilor de frontieră faptul că au cumpărat testele PCR negative de la un cetățean bulgar, plătind 50 de euro fiecare, deoarece intenționau să călătorească timp de câteva zile pe teritoriul României.

Conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei, persoanele sus-menționate au fost preluate de către autoritățile bulgare pentru continuarea cercetărilor.

Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu

Inspector principal de poliție

Roxana Popazu