TITU: INVESTIȚII ÎN INFRASTRUCTURA RUTIERĂ CU BANI EUROPENI

Primăria orașului Titu desfășoară în prezent investiții importante cu bani europeni. Primăvara aceasta, pe mai multe străzi vor fi deschise șantiere în cadrul proiectului intitulat „Reabilitare străzi și sistem de evacuare ape pluviale în zonele Titu Târg, Plopu”. În cadrul acestuia se vor investi peste cinci milioane de lei în zona Titu Târg Plopu. Locuitorii de aici se vor bucura de o transformare completă a cartierului: vor fi reabilitate străzile, se vor amenaja trotuarele pietonale, iar terenul rămas disponibil va fi înfrumusețat cu spații verzi. De asemenea, proiectul prevede realizarea lucrărilor necesare pentru sistemul de colectare și evacuare a apelor pluviale, lucrări de siguranță a circulației prin indicatoare și marcaje rutiere și lucrări de amenajare a accesibilității persoanelor cu dizabilități.

Străzile incluse în proiect sunt: DS 232, 1 și 2, strada Stejarului, strada Ștefan Mihăileanu, strada Nichita Ivănescu, strada Macului și strada Eroilor.

Proiectul face parte dintr-un amplu program care vizează „Îmbunătățirea calității vieții populației Orașului Titu prin investiții în infrastructura rutieră, educațională și socio-culturală”, cu o valoare totală de 17,8 milioane de lei, accesat de Primăria Orașului Titu prin Programul Operațional Regional, Axa 13. Investițiile în infrastructură vor fi urmate de proiectul care vizează „Reabilitarea termică și modernizarea unui Centru pentru Tineret” în valoare de 4,3 milioane de lei, respectiv „Construirea unei creșe în orașul Titu”, proiect în valoare de 8 milioane de lei.