TRAGEDIA DIN JEPII MICI! O TÂNĂRĂ A MURIT DUPĂ CE A FOST ATACATĂ DE URS! ANIMALUL A FOST ÎMPUȘCAT

Intervenție dificilă a echipajelor Salvamont Prahova pentru extragerea trupului tinerei de 19 ani care și-a pierdut viața după ce a fost atacată și sfâșiată de un urs. Fata se afla într-o drumeție cu iubitul ei care a văzut cum s-a petrecut tragedia și a sunat la 112. Salvamontiștii au încercat preț de câteva ore să ajungă la trupul fetei, însă ursul se afla în continuare în zonă, fiind considerat o amenințare. În cele din urmă, animalul a fost împușcat. Iată firul intervenției:
„După efectuarea cercetării aeriene a zonei s-a luat decizia anulării misiunii de extracție aero. Se va continua coborârea terestră a persoanei decedate.
Update 1: Pentru a scurta timpul de recuperare a victimei și a nu expune salvatorii montani la potențiale atacuri ale ursului, încercăm extracția cu elicopterul deși zona este împădurita și valea îngustă.
Intervenție în derulare.
Am fost anunțați că o turista a fost atacată de urs pe traseul Jepii Mici, în apropiere de Valea Spumoasă. O echipă de intervenție a Salvamont Prahova s-a deplasat în zonă și în urmă cu puțin timp au coborât în rapel pe firul văii unde au găsit victima, din păcate decedată. Operațiunea de recuperare este extrem de dificilă din cauza terenului accidentat și a prezenței în continuare a ursului, care se află la aprox. 10-15 m de salvatorii montani. Turistul care a văzut întregul eveniment și a sunat la 112 a fost preluat de către jandarmii montani și coborât în Bușteni.”