UN BAR DINTR-O COMUNĂ ARGEȘEANĂ, AMENDAT CU 2.000 DE LEI PENTRU CĂ NU RESPECTA SCENARIUL ROȘU

Mai mulți cetățeni din comuna Bălilești au ’’uitat’’ de scenariul roșu

Marți, 23.03.2021, în jurul orei 17.00, jandarmii care desfășurau o acțiune punctuală pentru verificarea respectării măsurilor impuse pentru prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov2, în zona comunei Bălilești (aflată în scenariu roșu) au depistat în incinta unui bar din localitate mai multe persoane care consumau băuturi alcoolice.

Având în vedere că activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum a băuturilor alcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor în interiorul clădirilor este interzisă în comuna Bălilești, administratorul barului a fost sancționat cu amendă în valoare de 2.000 de lei, conform Legii 55/2020, art. 65, lit. r.

Totodată, patru persoane care se aflau în incinta barului și consumau băuturi alcoolice au fost sancționate și li s-a pus în vedere respectarea măsurilor impuse de autorități.

Reamintim pe această cale că respectarea măsurilor dispuse de organele de sănătate publică un element foarte important în cadrul efortului general de limitare a răspândirii virusului COVID-19.

Compartimentul informare, relaţii publice şi cu publicul JANDARMERIA  ARGEȘ