UN MORT ȘI DOI RĂNIȚI PE UN ȘANTIER DIN COMUNA BRANIȘTEA! TREI MUNCITORI AU FOST PRINȘI SUB UN MAL DE PĂMÂNT!

Un tânăr de 20 de ani și-a pierdut viața și alți doi tineri au ajuns la spital după ce un mal de pământ s-a surpat peste ei. Tragedia a avut loc în comunca Braniștea. Cei trei tineri, unul dintre ei în vârstă de doar 16 ani, lucrau la rețeaua de canalizare a localității. Pentru scoaterea celor trei din pământ echipajele ISU Dâmbovița au desfășurat o operațiune de salvare. Televiziunea Columna a transmis în direct de la fața locului momentele în care cei trei au fost scoși din pământ. Puteți urmări transmisiunea aici.

„Astazi, 18 iulie 2020, în jurul orei 13:00, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Basarab I” Dâmbovița au fost solicitați în localitatea Braniștea pentru salvarea a 3 persoane (bărbati de 26, 20 și 16 ani) surprinse sub un mal de pământ, în timp ce efectuau lucrări la o rețea de canalizare.
Pentru extragerea acestora pompierii au intervenit cu 3 echipaje de descarcerare (două de la Detașamentul Titu și unul de la detașamentul Târgoviște) și 2 containere multirisc (unul de la ISU Dâmbovița și unul de la USISU Ciolpani) și 3 buldoexcavatoare aduse de autoritățile locale. De asemenea, pentru acordarea asistenței medicale de urgență, la fața locului au fost prezente 3 ambulanțe ale SAJ Dâmbovița și 1 elicopter SMURD.
A fost o operatiune dificilă, care s-a desfășurat contracronometru, timp de aproape 3 ore, condusă de comandantul Detașamentului de pompieri Titu și coordonată de inspectorul șef al ISU ”Basarab I” Dâmbovița.
Două dintre victime ( baiatul de 16 ani și bărbatul de 26 ani), care prezentau semne vitale, au fost extrase de pompieri și predate echipajelor medicale SAJ și SMURD care le-au acordat asistență medicală la fața locului. Cei doi tineri au fost transportați la spitale din capitală, unul cu o ambulanță SAJ și unul cu elicopterul SMURD.
În ciuda tuturor eforturilor făcute de salvatori, din nefericire, cea de a 3-a victimă (bărbatul de 20 ani), care înca de la începutul operațiunii de salvare nu prezenta semne vitale, fiind acoperită aproape în totalitate de pământ, a fost extrasă de pompieri și predată echipajelor medicale care au constatat decesul.
Compartiment Informare și Relații Publice al ISU ”Basarab I” Dâmbovița”