UN NOU PROIECT CU FINANȚARE EUROPEANĂ LA TÂRGOVIȘTE, ȘANȚUL ȘI VALUL CETĂȚII SE TRANSFORMĂ ÎN OBIECTIV TURISTIC!

Anunțul referitor la parcurgerea cu succes a primei etape din cadrul procesului de accesare a banilor europeni pentru unul dintre obiectivele istorice importante ale municipiului Târgoviște și unic la sud de Carpați, ȘANȚUL ȘI VALUL CETĂȚII, a fost făcut pe pagina sa de FB de primarul Cristian Stan.

 Unda verde in vederea obtinerii finantarii europene si pentru obiectivul de patrimoniu “Santul si Valul Cetatii Targovistei”!

Și cu privire la acest proiect, Agenția de Dezvoltare Regională “Sud Muntenia” ne informează că în urma verificării fișei de proiect depuse în scopul obținerii finanțării pentru elaborarea documentației tehnico-economice în condițiile OUG nr. 88/2020, aceasta a fost declarată CONFORMĂ ADMINISTRATIV și ELIGIBILĂ, obținând ,,DA” la toate criteriiie din ,,Grila verificare Conformitate Administrativă și Eligibilitate”!

Obiectivul specific al investiției, în valoare de aproximativ 18.000.000 de euro și finanțate din fonduri europene, constă în promovarea dezvoltării integrate a patrimoniului cultural prin punerea în valoare a potențialului turistic al obiectivului de patrimoniu – Șanțul și Valul Cetății Târgoviștei, precum și creșterea numarului de turiști și plasarea hotărâtă a municipiului Târgoviște pe harta turismului național și internațional.