UN REGAL CULTURAL, CRIZANTEMA DE AUR, EDIȚIA 2022

În perioada 20-22 octombrie s-a desfășurat, la Târgoviște, cea de-a 55-a ediție a Festivalului Național de Interpretare și Creație a Romanței Crizantema de Aur. Evenimentul s-a desfășurat sub patronajul Comisiei Naționale pentru Unesco a României. Tema ediției din acest an a fost „Romanța – Tezaur cultural național“.

Marele Trofeu al Festivalului Crizantemei de Aur, ediția 2022 a fost câștigat de Florian Popa, din Constanța.

Festivalul a fost structurat în mai multe secțiuni; La Concursul de Interpretare – au participat 18 concurenţi din România, Republica Moldova, Ucraina, Serbia; La Concursul de Creaţie – au participat 5 creatori cu romanţe în primă audiţie selectate în urma preselecţiilor naţionale realizate la Bucureşti, Chișinău și Cernăuți.

Festivalul a inclus și cel mai așteptat moment pentru concurenți, – Gala laureaților, dar și – Microrecitaluri omagiale – în cele trei seri: Concertul omagial Eugen Doga – 85 de ani, Concertul „Tinerețea Romanței” și Concertul „Romanța, regina inimilor”.

Evenimentul a fost organizat de Primăria Târgoviște, Consiliul Local al Municipiului Târgoviște, Consiliul Județean Dâmbovița, Centrul Județean de Cultură Dâmbovița și Teatrul „Tony Bulandra“ Târgoviște, în colaborare cu Centrul Cultural pentru UNESCO Cetatea Romanței Târgoviște.