CAPCANE PENTRU URȘI ÎN COMUNA RUNCU! MAI MULȚI CETĂȚENI SUNT CERCETAȚI PENTRU BRACONAJ!

La data de 21 august a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Fieni, împreuna cu paznicii de vânătoare, au surprins, în comuna Runcu, doi bărbați de 39 și 44 de ani, în timp ce transportau un exemplar din specia urs pe care l-ar fi braconat prin folosirea unei capcane neautorizate. In urma cercetărilor efectuate, politistii au stabilit ca cei doi ar fi fost ajutați la transport și de un alt bărbat de 74 de ani.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal și efectuează cercetări sub coordonarea procurorului de caz pentru comiterea infracțiunilor prevăzute de art. 44 și art. 42 din Legea  La data de 1 septembrie a.c., în jurul orei 12:00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Fieni au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112, de un reprezentant al Fondului cinegetic, cu privire la faptul că un urs a fost prins intr-o capcană neautorizată, în comuna Runcu.

În urma sesizării, polițiștii s-au deplasat la fața locului, unde au asigurat măsuri de siguranță alături de celelalte structuri cu atribuții in ordine și siguranța publica.

Ursul a fost tranchilizat, urmând sa fie eliberat.

De asemenea, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de art. 42 alin. 1 lit. q din Legea vânătorii și a protecției fondului cinegetic nr. 407/206, fiind identificat principalul bănuit de comiterea faptei, respectiv un barbat de 39 de ani.

Polițiștii continuă cercetările sub coordonarea procurorului de caz pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor și dispunerea măsurilor legale în consecință.