DEPUTATUL DANIEL BLAGA: USR CERE DEMISIA MINISTRULUI SORIN CÂMPEANU

Într-un stat democratic, organismele individuale de control sunt esențiale. Ele ne ajută să identificăm anumite probleme din cadrul unei organizații și ne expun în mod obiectiv anumite probleme „din interior”. A ne dori să le eliminăm (pe cele care-și propun să nu politizeze) înseamnă că ne dorim un control extrem, similar cu cel exercitat în vremuri de tristă amintire pentru țara noastră. Aceste lucruri m-ar face să spun că e complet aberantă și de neînțeles dorința ministrului educației de a elimina CNATDCU. Adevărul e însă că o înțeleg: Vedeți voi, CNATDCU e acea instituție însărcinată cu analiza plagiatului actualului prim ministru, Nicolae Ciucă…ori dacă ea încetează să existe, „dispare ca prin minune” și plagiatul celui care este astăzi al treilea om în stat. Dacă „manevra” vă sună cunoscută, cel mai probabil vă aduceți aminte și voi de epoca întunecată a comunismului.
? Filmul evenimentelor, extrem de pe scurt: Întâi, CNATDCU a fost blocat cu descindere de procurori. Ulterior, sesizările au fost anulate în instanță cu metoda “Coperta” de către un judecător recompensat de PNL. Acum, pentru ca șeful să fie liniștit, ministrul Cîmpeanu se oferă să „radă” cu totul instituția incomodă. E un moment cu adevărat negru pentru însăși ideea de democrație. Un moment în care nu avem altă soluție decât să ieșim în față, fără frică, și să vorbim tare despre ceea ce se întâmplă chiar sub ochii noștri. USR cere astfel astăzi, acum, demisia ministrului Cîmpeanu. Nu înainte ca acesta să vină cu precizări clare în care să explice „coincidența”. Mass media are mai departe ocazia de a pune la rândul ei aceste întrebări. Societatea are nevoie de aceste răspunsuri. Și de protejarea organismelor non-politice de control, firește. – A PRECIZAT DEPUTATUL USR DANIEL BLAGA.
Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi text care spune „" USR cere demisia ministrului Sorin Cîmpeanu. Aspălat deja prea multe cadavre academice. Ca să doarmă liniş™tit premierul, Cîmpeanu vrea să desființeze CNATDCU, instituția care trebuia să analizeze plagiatul lui Nicolae Ciucă. " -Cătălin Drulă, PreÈedinte USR USR *plus”