UZINA DE PRODUSE SPECIALE DRAGOMIREȘTI PRODUCE MĂȘTI DE PROTECȚIE COVID -19

 

PREMIERUL LUDOVIC ORBAN S-A AFLAT ÎN VIZITĂ DE LUCRU ÎN JUDEȚUL DÂMBOVIȚA

    Uzina de produse speciale Dragomireşti produce măști de protecție împotriva virusului Covid -19. Utilajele achiziționate de unitatea dâmbovițeană permit producerea pe scară largă a două tipuri de măști destinate atât personalului medical cât și populației generale. În vizita de lucru de la Dragomirești premierul Ludovic Orban a fost însoțit de ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, și ministrul Apărării Naționale, Nicolae-Ionel Ciucă. Au participat la întâlnire și prefectul județului Dâmbovița, Aurelian Popa dar și subprefectul Cătălin Chiru-Cristea.

Premierul Ludovic Orban: “Uzina de produse speciale Dragomireşti este prima capacitate economică ce a achiziţionat utilajele şi a pus în funcţiune liniile automatizate pentru producerea pe scară largă a două tipuri de măşti: tipul de mască denumit N95, după standardul asiatic, dar cu echivalent de FFP3, și măştile de largă utilizare, care vor fi folosite după data de 15 mai.
Materialul utilizat pentru N95 a fost testat într-un laborator din Belgia şi are grad de protecţie de 99,8%.
În ceea ce priveşte masca chirurgicală, materialul utilizat este conform certificării, cu un procent foarte mare de protecţie, de aproape 80%. Adică gradul de penetrabilitate a măştii de către virus e foarte mic.”