VACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ! ACTIVITĂȚI INFORMATIV-PREVENTIVE DESFĂȘURATE DE POLIȚIȘTII DÂMBOVIȚENI

Activități desfășurate de polițiști pentru o vacanță în siguranță

În perioada 10-14 iulie a.c., polițiștii au organizat mai multe sesiuni de informare adresate în special tinerilor pentru ca aceștia să se poată bucura în siguranță de vacanță, fără a fi implicați în evenimente negative.

Discuțiile inițiate au vizat combaterea debutului consumului de alcool și droguri, a comportamentelor violente, conștientizarea pericolului la care se expun copiii atunci când dau curs unui dialog inițiat pe o rețea de socializare cu persoane necunoscute, precum și creșterea gradului de siguranță pe drumurile publice prin reamintirea celor mai importante reguli de circulație.

În atenția polițiștilor s-au aflat și părinții. Aceștia au discutat cu polițiștii despre plecările voluntare ale tinerilor de la domiciliu, rezolvarea problemelor prin dialog, despre faptele de agresiune sexuală sau violență domestică, iar, prin exemple și situații concrete, le-au fost prezentate modalități de prevenire a victimizării, dar și cum pot primi sprijin în situația în care au nevoie.

Sesiunile de informare s-au desfășurat la Biblioteca Județean ”I.H. Rădulescu” din Târgoviște, grădinița din localitatea Băleni, taberele de vară din județ, în zona centrelor comerciale sau a spațiilor cu număr mare de persoane și vor continua și în perioada următoare.