VACANȚE CU RESTRICȚII ÎN VARA ANULUI 2020!

Aflat în vizită de lucru în județul Dâmbovița, premierul Ludovic Orban a răspuns la o serie de întrebări adresate de jurnaliști, printre acestea aflându-se și subiecte legate de reluarea activității operatorilor din turism în contextul în care atât hotelierii cât și potențialii clienți care au făcut deja rezervări, vor să știe pentru ce să se pregătească. Unitățile de cazare au șanse să funcționeze vara aceasta, potrivit analizelor făcute până acum, însă un răspuns cert nu putem avea, deocamdată.

Nu am luat deciziile finale, când vom lua deciziile finale după analiza foarte serioasă pe care o facem vom anunța public, dar în ce mă privește pe mine nu văd vreo restricție în ceea ce privește activitatea de cazare în hoteluri, pensiuni cu, evident, stabilirea unui set de reguli. Aici trebuie să vă spun că Institutul Național de Sănătate Publică și alte entități cum este ITM-ul sunt implicate în adoptarea unor protocoale, a unor reguli care trebuie respectate pentru fiecare activitate economică, pentru fiecare loc de muncă și pe care le vom adopta înainte de, să spun, eliminarea restricțiilor în diferite domenii. Sigur, cu anumite reguli, activitatea hotelieră poate să pornească.” a precizat premierul Ludovic Orban.

Dacă proprietarii de hoteluri sau pensiuni pot lua în calcul reluarea activității, patronii restaurantelor au motive să fie îngrijorați, autoritățile considerând că prezintă încă un risc mare de transmitere a bolii, pe de o parte pentru că în restaurant nu se poartă măști, distanța între mese ar fi o problemă dar și alți factori care vor împiedica reluarea activității în localurile publice. 

Restricții vor fi în continuare și în ceea ce privește deplasarea populației după data de 15 mai. „Din discuțiile pe care le-am avut până în momentul de față nu vom elibera total mișcarea în afara localităților.” a declarat la Dragomirești premierul Ludovic Orban, pentru mai multe detalii urmăriți declarația video.