VACCINAREA ÎN ROMÂNIA A DEBUTAT CU DREPTUL! DÂMBOVIȚA NU ARE, ÎN ACEASTĂ ETAPĂ, NICIUN VACCIN!

Prima etapă de vaccinare în România are inclus personalul medical dintr-un număr de 10 spitale. Nu a fost inclus în această etapă niciun spital din județul Dâmbovița. Au fost vaccinate aproape o mie de persoane. Nu s-au înregistrat efecte secundare la nicio persoană vaccinată. Iată datele oficiale prezentate de autorități!

A început procesul de vaccinare în România
Ieri, 27 decembrie ac, a început campania de vaccinare în România. Debutul campaniei a
fost marcat în această dimineață la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei
Balș“ din capitală. Prima persoană vaccinată a fost Mihaela Anghel, asistentă medicală
generalistă, membră a echipei medicale care, în data de 27 februarie a acestui an, a preluat primul pacient din România confirmat cu virusul SARS-CoV-2.
Acțiunile au continuat și la nivel național, iar în acest moment (27 decembrie, ora 18.00),
numărul total de cadre medicale din cele 10 spitale cărora li s-a administrat deja prima doză de vaccinuri este de 960. Persoanele vaccinate nu au înregistrat efecte adverse.
Vaccinarea personalului medical din cele zece unități medicale aflate în prima linie în lupta cu COVID-19, din prima tranșă de vaccinuri livrate în data de 25 decembrie, continuă luni (28 decembrie) și marți (29 decembrie).
Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General
al Guvernului și coordonarea Prim-ministrului.
www.vaccinare-covid.gov.ro
#ROVaccinare