VALEA LUNGĂ, VIȘINEȘTI, VÂRFURI, RÂU ALB ȘI BĂRBULEȚU -TRASEUL VIZITEI DE LUCRU DE ASTĂZI A CONDUCERII JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA

COMUNICAT DE PRESĂ

Conducerea CJD, vizită pe șantierele din județ

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, și vicepreședinții Luciana Cristea și Alin Manole au efectuat astăzi, 8 mai a.c., o vizită de lucru pe șantierele din județ pentru a verifica stadiul de lucru la o parte dintre investițiile derulate de Consiliul Județean Dâmbovița sau de autoritățile locale în localitățile Valea Lungă, Vișinești, Vârfuri, Râu Alb și Bărbulețu.

Prima oprire a fost la obiectivul „Covor bituminos pe DJ 710B Valea Lungă – Vișinești”. În valoare totală de 1.128.065,15 lei, lucrările vizează asfaltarea a 3 km de drum și sunt realizate, integral, din bugetul propriu al Consiliului Județean Dâmbovița. Acest sector de drum face parte din contractul semnat în data de 29.04.2020 de președintele Consiliului Județean Dâmbovița pentru aproximativ 42 km de drumuri județene (lotul 1). De asemenea, la Valea Lungă se derulează și proiecte de investiții realizate de Consiliul Județean Dâmbovița, în asociere cu unitatea administrativ-teritorială Valea Lungă, despre care au oferit informații atât președintele Alexandru Oprea, cât și primarul comunei, Emil Negru:

Am mai fost la Valea Lungă anul trecut, în toamnă, și am văzut prima parte a lucrărilor. Apoi a fost perioada de iarnă și s-au sistat lucrările. Așa cum am mai spus, eu i-am rugat pe constructori și i-am rugat și pe colegii mei, primari, să lucreze, pentru că am bugetat aceste investiții și este păcat să nu le facem… Am promis oamenilor că vom face aceste investiții și, după cum puteți observa, ne ținem de cuvânt și le facem… Sper ca săptămâna viitoare să dăm drumul și la celelalte loturi de covoare asfaltice, să semnăm contractele pentru aproximativ 120 de km de covoare asfaltice. Mai avem încă 28 de km în zona Șelaru – Fierbinți, până la Petrești și, de asemenea, sperăm să dăm drumul și la obiectivele pe care le avem pe proiecte europene. În total, sper ca, în acest an, să finalizăm în jur de 220 de km de drumuri județene și să facem alte câteva zeci de km de drum și pe proiectele cu finanțare europeană, a precizat președintele Alexandru Oprea.

În Valea Lungă există un proiect de asociere cu Consiliul Județean Dâmbovița, pentru o distanță de 1,37 km – modernizare, prin asfaltare. În punctul în care ne aflăm acum, se toarnă șanțurile betonate și 289 m de asfalt. Totodată, cred că peste două – trei săptămâni, o să dăm drumul la o altă asociere cu consiliul județean. Este vorba despre 2,3 km de asfalt, 8 ulițe. Cred că toate aceste lucruri sunt dovezi că ne ținem de cuvânt și noi, și consiliul județean, iar eu consider că în Valea Lungă se mișcă lucrurile spre bine, a declarat primarul Emil Negru.

A urmat o altă oprire, în comuna Vârfuri, la încă un obiectiv cuprins în programul de investiții al instituției și finanțat din bugetul propriu, respectiv „Refacere DJ 710A, la limita satelor Diaconești și Ulmetu”. Proiectul are o valoare totală de 895.349,63 lei și vizează atât lucrări de proiectare, cât și de execuție. Se urmărește refacerea părții carosabile și punerea în siguranță a drumului județean, prin apărări de mal cu micropiloți și ziduri de sprijin, pe o lungime de 50,6 m, întrucât drumul a fost afectat de calamități naturale.

Conducerea Consiliului Județean Dâmbovița a mers și la obiectivul „Îmbrăcăminte bituminoasă ușoară pe DJ 712A Râu Alb – Runcu”, investiție realizată prin Programul Operațional Regional, în valoare de 3.685.900,34 lei, prin care se vor asfalta 2,75 km de drum și se vor realiza podețe tubulare și terasamente, dar și apărarea de mal aferentă acestui segment.

Mai multe detalii privind importanța investiției a oferit primarul comunei, Cătălin Preda: Este cea mai importantă investiție în infrastructură de pe raza localității Râu Alb. Au mai fost și altele, a fost definitivat drumul județean care face legătura între Valea Dâmboviței și Valea Ialomiței, prin comuna Runcu. Ani de zile am așteptat să fie modernizat și acum a venit acest moment. Este o lucrare de suflet pentru toți. Mulțumesc pentru implicare Consiliului Județean Dâmbovița!

De asemenea, președintele Alexandru Oprea și vicepreședinții instituției, Luciana Cristea și Alin Manole, au vizitat câteva obiective de investiții din localitatea Bărbulețu și anume:

  1. Asfaltare drumuri locale”, proiect în valoare totală de 5.948.834 lei, derulat prin Programul Național de Infrastructură Locală (PNDL). Drumul are o lungime de 9,175 km, stadiul execuției lucrărilor fiind de 45%.

  2. Modernizare clădire, fost sediu primărie – dispensar”, cu suprafața de 127 m2, proiect derulat tot prin PNDL, în valoare de 312.173 lei. Lucrările sunt realizate în proporție de 85%.

  3. Bază sportivă în comuna Bărbulețu, proiect pentru care Consiliul Județean Dâmbovița a alocat suma de 50.000 lei prin HCJD nr. 286/19.11.2019. Valoarea totală a investiției este de 226.223,23 lei. În prezent, stadiul fizic al lucrărilor este de 70%.

Vizitele conducerii Consiliului Județean Dâmbovița pe șantierele din județ vor continua și în perioada următoare.

Biroul Comunicare, Relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița