VEȘTI BUNE PENTRU LOCUITORII DIN BRANIȘTEA – INVESTIȚII DE CANALIZARE ȘI GAZE

La inceput de an, vin vesti bune de la administratia locala de la Branistea, condusa de primarul Mihai Visinescu: in urma licitatiilor, au fost semnate la Branistea 2 contracte de executie pentru continuarea lucrarilor de canalizare si apa in satul Branistea, acestea urmand a fi demarate in cursul acestui an, dupa finalizarea proiectului tehnic si obtinerea avizelor de la institutiile abilitate!

Pentru unul dintre contractele de canalizare, primaria asigura finantarea unei parti din lucrari cu bani din bugetul local (aproximativ 2,7 milioane lei) – pentru DJ701 (Linia Mare si alte strazi principale). Celalalt contract, care cuprinde toate strazile secundare si ulitele unde nu au fost executate lucrarile de canalizare si apa, este finantat integral de Ministerul Dezvoltarii, prin fondurile obtinute de primarul Mihai Visinescu (aproximativ 9 milioane de lei).

Si pentru investitia de gaze, primarul Visinescu a obtinut finantare de la Ministerul Dezvoltarii, in valoare de 4 milioane de lei, la care se vor adauga si bani din bugetul local, avand in vedere ca excedentul bugetar in 2023 (buget comună pentru investitii ramas necheltuit la sfarsitul anului) a fost cel mai mare din istoria comunei, de aproximativ 4,7 milioane de lei. Primarul Visinescu a afirmat ca a incercat sa gestioneze cat mai eficient bugetul comunei in ultimii ani, pentru a dispune de bani pentru lucrarile de gaze si canalizare.

In acest moment, investitia de realizare a retelei de gaze se afla in stadiul de obtinere al avizelor, la fel ca si executia statiei de reglare si masurare a presiunii gazelor de catre Transgaz, exclusiv din bugetul Transgaz, primarul Mihai Visinescu ajungand la un acord cu Transgaz, astfel incat comuna sa nu mai fie nevoita sa plateasca si pentru statia de gaze inca aproximativ 2 milioane de lei. Lucrarile pentru ambele obiective vor fi demarate in acest an!