VINO LA A ȘAPTEA EDIȚIE A HAIDOOK SUMMER FEST, UN FESTIVAL CU ȘI DESPRE CAI, ÎN MIJLOCUL NATURII, PENTRU TOȚI COPIII, MICI ȘI MARI

16 – 18 iunie 2023, Vârf la In, comuna Runcu, județ Dâmbovița

Ți-am pregătit spectacole ecvestre de talie internațională, cascadorii ecvestre care te vor ține cu sufletul la gură, demonstrații de tras cu arme călare, concursuri și întreceri ecvestre, momente de creativitate și răsfăț, și multă, multă mișcare în aer liber. Toate într-un cadru mioritic desprins parcă din negura timpului, care poartă încă amintirea haiducilor de altădată – Radu Anghel, Andrii Popa sau legendarul Toma Alimoș, despre care se crede că ar fi sălășluit prin locurile acestea, ascunse între Munții Leaota și Bucegi. Te așteptăm în zilele de 16, 17 și 18 iunie în locul obișnuit: Vârf la In, Comuna Runcu (județul Dâmbovița), la cea de-a șaptea ediție a festivalului.

Anul acesta revine ca invitat special Miron Bococi, “Vrăjitorul de cai”, cel care pare că știe limba cailor indiferent de rasa lor. Maramureșan de fel, dar stabilit în Barcelona de 20 de ani, anul acesta Miron vine special din Spania pentru publicul Haidook Summer Fest. Împreună cu ai săi cai, el ne va încânta cu momentele sale de magie, prin demonstrații de dresaj natural și ne va ține cu sufletul la gură cu ale sale acrobații călare, în zilele de sămbătă și duminică ale festivalului.

Actorul Denis Ștefan este nelipsit de la Haidook Summer Fest. Denis este un iubitor de cai care și-a dus pasiunea la extrem, renunțând pentru câțiva ani la actorie pentru a lansa Programul Caii României, un concept de dresaj natural și arte marțiale ecvestre care a împlinit 11 ani de activitate. Anul acesta, la festival, el ne va face o serie de demonstrații spectaculoase de mânuire a armelor din șaua calului, Garrocha si Team – Roping și o demonstrație de deburaj, care presupune pregătirea unui cal tânăr pentru prima încălecare. Demonstrațiile sale vor avea loc în zilele de sămbătă, 17 iunie și duminică, 18 iunie.

Muzica celor de la Fără Zahăr va răsuna pe dealurile de la Runcu, căci vom cânta cu toții într-un glas “O, cal frumos!”. Simpaticii băieți vor concerta pentru prima dată pe scena la Haidook Summer Fest în ziua de sâmbătă, 18 iunie, în timp ce duminică, 19 iunie, ne vom bucura de prezența diafana a Alexandrei Violin, care împreună cu Miron Bococi și ai săi cai, vor crea un moment de magie în manejul de la Vârf la In.

Nu vor lipsi de la cea de-a șaptea ediție a festivalului haiducilor de la Runcu nici competițiile ecvestre. Cei mai iscusiți dintre călăreți își vor demonstra măiestria în șa în cadrul concursului de Working Equitation, devenit deja o tradiție. Concursul se va desfășura în toate cele trei zile de festival și este organizat sub egida Federației Române de Turism Ecvestru (FRTE).

Școala Bate Șaua vine și în acest an la Haidook Summer Fest pentru a ne încânta cu ale sale demonstrații de voltije călare pentru copii – acrobații călare ce includ gimnastică și dans pe cal. În plus, în premieră în acest an, ei au pregătit două competiții speciale: concursul de frumusețe ecvestră și concursul de Hobby Horse.

Concursul de frumusețe ecvestră este un concurs de creativitate și imaginație în cadrul căruia se vor premia cei mai frumosi și speciali cai și cele mai interesante povești și personaje create în jurul acestora și va avea loc sâmbătă, 17 iunie.

Concursul de Hobby Horse va fi o competiție aparte, cu altfel de cai – cai de jucărie pe băț, cu care participanții vor avea de realizat mai multe probe, printre care și una de sărituri obstacole. Concursul de Hobby Horse se va desfășura în cursul zilei de duminică, 18 iunie.

În plus “blondele de la Potcoava”, caii blonzi din rasa Haflinger, vor fi din nou prezente la eveniment. Ele vor prezenta un spectacol inedit de agilitate și acrobații ecvestre.

În fiecare zi a festivalului vom avea parte de lenevit pe baloți de paie, ateliere pentru copii și activități în aer liber. Bineînțeles, nu vor lipsi ceaunele cu mâncare aburindă și băuturile reci.

Festivalul este dedicat iubitorilor de cai, familiilor cu copii cât și tuturor celor aflați în căutare de activități în natură. Te așteptăm să petrecem împreună primul weekend prelungit din vacanța de vară.

Noutăți despre eveniment găsești aici:

Organizatori, sponsori și parteneri:

Organizatori: Asociația Ride Wild Carpathia și Primăria Runcu

Cu sprijinul:

Consiliul Local Runcu

Consiliul Județean Dâmbovița

FRTE – Federația Română de Turism Ecvestru

2023.04.23. CONCURS FRUMUSETE ECVESTRA la Scoala BateSaua

Sponsori:

Potcoava Mountain Hideaway

PSBH

Heidelberg Cement Romania

CSV Meda

Parteneri:

Horse Dream Romania

Scoala Bate Saua

Veloteca

Serve

Equitana

Parteneri media:

Forbes Kids

Forbes Life

Columna TV