Viziere.ro – mișcarea comunității de makeri din România cu cel mai mare impact la nivel național. Au fost produse peste 300 de mii de viziere

Programul Viziere.ro a început pe 18 martie 2020 cu o echipă de voluntari care, prin fonduri proprii și sponsorizări, a început producția de viziere pentru cei din prima linie implicați în lupta cu COVID-19. Obiectivul inițial a fost să producă și să doneze 10.000 de viziere către cadrele medicale din prima linie în lupta cu COVID-19. Dar cererile au depășit cu mult așteptările și lista de solicitări continuă să crească.

Solidaritatea și-a spus cuvântul și a completat acolo unde era nevoie, prin eforturile și dedicarea unei echipe de peste 2600 de voluntari care a ales să se implice activ pentru cei din prima linie.

Acțiunea civică prin care se produc viziere gratuite pentru personalul din prima linie împotriva COVID-19 s-a transformat rapid într-o mișcare națională civică cu impact puternic.

La nivel național, prin donații și voluntariat, Viziere.ro a produs și a distribuit peste 300.000 de viziere către mai bine de 1700 de instituții, spitale, cabinete medicale, școli, licee, servicii de ambulanță, smd. Lista integrală cu beneficiarii proiectului este disponibilă pe https://viziere.ro/spitale/.

Prin Viziere.ro și numai împreună cu cei peste 150 de parteneri din proiect, 23 centre regionale din toată țara – https://viziere.ro/centre/ au fost distribuite 332.000 vizere către medici, asistente sau personal din prima linie, către peste 1700 unități medicale, CMI-uri, organizații și instituții – https://viziere.ro/spitale/ și mișcarea s-a extins peste graniță – 1 centru internațional Viziere.md.
Aceste cifre se actualizează acum săptămânal pe site-ul www.viziere.ro sau https://www.facebook.com/viziere.ro.
La mai bine de 5 luni în care am făcut toți eforturi uriașe pentru a atinge aceste cifre și pentru a ajunge la toți cei care ne-au solicitat viziere prin acest proiect, a venit momentul să anunțăm faptul că vom închide acest proiect minunat pe data de 1 septembrie 2020. Pentru noi acest proiect a fost unul de suflet și ne-am implicat enorm pentru a ajunge la toți cei care sunt în prima linie și nu numai. Cu siguranță ne dorim să rămânem un proiect de referință însă pentru noi ca și experiență, cu siguranță a fost una ce nu se poate exprima în cuvinte. În primele 2 luni de proiect voluntarii au muncit câte 16 ore pe zi pentru a atinge rezultatele de astăzi. Cert este că toți am învățat foarte multe și ne-am făcut prieteni noi în toate colțurile țării. Încă o dată, le mulțumim tuturor celor care au avut încredere în noi și s-au alăturat demersului nostru punându-și la dispoziție resursele.” – Cristiana Bogățeanu, Manager program viziere.ro

Contextul pandemic a demonstrat că adaptarea este cuvântul cheie în orice activitate, iar studenții la medicină prin Societatea Studenților în Medicină din București au arătat acest lucru, fiind parte a inițiativelor ce au sprijinit eforturile naționale ale luptei împotriva COVID-19. Datoria noastră de studenți în domeniul sănătății de a fi un suport pentru personalul medical și auxiliar cât și datoria civică a tinerilor, alături de care au fost puse bazele inițiativei Viziere.ro, au fost motorul unei mișcări altruiste ce a oferit pentru mai bine de 5 luni un număr impresionant de peste 300 de mii de viziere. Fiind aproape de finalizarea acestui proiect, în care am lucrat alături de tineri motivați să ajute personalul din linia întâi și nu numai, le mulțumim partenerilor și tuturor oamenilor ce au avut încredere în noi și ne bucurăm că am contribuit prin activitatea noastră la siguranța comunităților din care facem parte.” – Cristian Mihai Persu, Președinte SSMB

În continuare, dacă ești în prima linie și ai nevoie de vizieră, completează formularul de aici: https://forms.gle/crwTsDSN6ZdBSjrw6 iar noi vom trimite tuturor celor care vor completa formularul pana la data de 1 septembrie 2020, moment în care vom închide proiectul.

Mai jos câteva pasaje din zecile de mesaje de mulţumire, extrase de pe pagina de Facebook a proiectului.

Vă mulţumim din suflet pentru ajutorul oferit Spitalului Clinic Prof. Dr. Th. Burghele!!! Vizierele au fost distribuite camerelor de gardă şi terapiilor. A beneficiat întreg personalul de ele: asistente, infirmiere, medici. Felicitări pentru tot ceea ce faceţi pentru personalul medical!! Vă mulţumim!! O zi bună!” – M.S., Spitalului Clinic Prof. Dr. Th. Burghele

Bună! Am primit vizierele de la voi! Super proiect şi super iniţiativă! Sunteţi nişte oameni faini şi vă mulţumim mult! rock on!” – L.S.

Vă mulţumim pentru vizierele trimise la Spitalul de urgenţă pt. copii M.S. Curie, Bucureşti!!! Respect pentru tot ce faceţi!! zi bună!” – L. R., Spitalul Clinic de Copii Marie Skłodowska Curie

Vă mulţumim din suflet! Am primit vizierele de la dvs! Sunt pentru mine şi colegii de pe secţie. Completasem formularul în urmă cu aprox. 6 sapt „la noroc”, într -o perioadă în care nu se găseau deloc materiale de protecţie. Nu mă aşteptam să le primesc… Sunteţi extraordinari!” – M.M.

În continuare, minunatele organizații implicate în acest proiect s-au întors la activitatea anterioară proiectului iar Nod makerspace va continua să susțină comunitatea de makeri și prin Make 4 Romania – platforma online care creează primul nod de colaborare și de sprijin între creatori, cauze, producători, distribuitori, companii și oameni care vor să se implice.

***

Printre companiile care au susținut sau au sponsorizat până acum proiectul se numără: Kaufland, Banca Transilvania, Valrom Industrie, Antalis România, BASF România, Fundaţia FAN Courier, KPMG, Flexicom, JJ Displays, BDLemnTech, Autonomous Flight Technologies, We mesh up, Autonom, Verla, CyberSwarm, NN, Forward Interactive, Rubin 2000, CutOut, Magna Internaţional, H3, FabLab, Kaustik, Asociația ROTA, Rotary Club Bucureşti, GravoLab, Pagicom iar lista integrală cu sponsorii și partenerii este disponibilă pe Viziere.ro sau viziere.ro/centre.
Un proiect implementat de comunitatea de makeri Viziere.ro prin organizațiile partenere THE PLOT, THE CRAFT, Nod makerspace și Asociația Societatea Studenților în Medicină din București.

Pentru întrebări, sugestii, suport proiect, informații, apariții mass-media, sponsorizări, susținere, persoane juridice: contact@viziere.ro.