VIZITĂ DE LUCRU A CONSILIULUI JUDEȚEAN DÂMBOVIȚA! PRINTRE OBIECTIVELE „INSPECTATE” S-AU AFLAT PARCURILE INDUSTRIALE MORENI ȘI PRIBOIU!

COMUNICAT DE PRESĂ

Investițiile din județ, în atenția conducerii Consiliului Județean Dâmbovița

Astăzi, 23 aprilie 2020, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, și vicepreședintele Alin Manole, însoțiți de directorul general al Direcției Generale Infrastructură Locală din cadrul instituției, Vasile Dinu, au vizitat câteva dintre obiectivele de investiții din județ, care se află în plin proces de implementare sau care au fost finalizate recent.

Primul obiectiv analizat este o investiție finanțată de Consiliul Județean Dâmbovița, importantă pentru dezvoltarea economică a județului, respectiv două hale industriale noi care se construiesc, în prezent, în cadrul Parcului Industrial Moreni, entitate al cărei acționar unic este Consiliul Județean Dâmbovița. Cu o suprafață de 500 mp fiecare, halele vor fi construite pe structură metalică și vor avea asigurate toate utilitățile (energie electrică, gaze, apă, canalizare) în momentul în care vor fi închiriate de către posibilii investitori. De asemenea, vor avea dotări care vor conferi rezistență la incendiu (gradul III) și uși cu acționare electrică și vor răspunde, astfel, atât nevoii întreprinzătorilor de a desfășura activități de producție, cât și creării unor condiții de lucru corespunzătoare.

Început în cursul acestui an, proiectul vizează nu doar creșterea atractivității acestei zone pentru investitori, ci și dezvoltarea sustenabilă a mediului de afaceri dâmbovițean.

Același tip de hale, cu aceleași caracteristici și dimensiuni, se vor construi și în cadrul Parcului Industrial Priboiu, o altă entitate al cărei acționar unic este, de asemenea, Consiliul Județean Dâmbovița. În urma discuțiilor purtate cu directorul parcului, conducerea Consiliului Județean Dâmbovița a fost asigurată că lucrările se vor finaliza la termen, deși investiția nu a debutat încă. Contractul de începere a lucrărilor de construcție urmează a fi semnat în scurt timp.

În plus, președintele Alexandru Oprea și vicepreședintele Alin Manole s-au deplasat și în zona fostei unități militare de la Priboiu, unde, în anul 2018, Consiliul Județean Dâmbovițaa intrat în posesia și administrarea unui teren cu suprafața de 52.055 mp, pentru a fi valorificat.

Până la acest moment, s-au terminat lucrările de defrișare, urmând ca, după finalizarea procedurii de demolare a unor bunuri imobile deja existente, terenul să fie dat în administrarea Parcului Industrial Priboiu, pentru a crește potențialul acestuia în rândul investitorilor interesați de a-și derula activitatea în județul Dâmbovița.

Vizita conducerii Consiliului Județean Dâmbovița a continuat la alte trei obiective de investiții din localitățile Iedera și Valea Lungă, care vizează refacerea infrastructurii rutiere afectată de calamități.

Astfel, la Iedera s-a mers la un obiectiv derulat de autoritățile locale cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Dâmbovița, respectiv apărarea malului în zona aval pod peste Valea Rudei. Investiția se află în perioada de garanție, fiind deja finalizată. Principalele lucrări realizate au vizat atât refacerea drumului local, cât și punerea în siguranță a rețelei de alimentare cu apă.

La Valea Lungă au fost verificate alte două obiective și anume:

  1. Refacere DJ 710A și parapet de protecție pe raza comunei Valea Lungă, afectat de eroziunea malului și alunecările de teren spre pârâul Strâmbu, în punctul Școala Haralambie”. Investiția, în valoare totală de 525.000 lei, este, de asemenea, finalizată, fiind tot în perioada de garanție, și a presupus atât lucrări de apărare și refacere de mal, cât și lucrări pentru refacerea drumului județean pe un sector de aproximativ 30 – 40 m.

  2. Refacere DJ 710A, la limita satelor Diaconești și Ulmetu”. Investiția, în valoare de 895.349,63 lei, este finalizată în procent de peste 90% și va fi pusă în funcțiune până la sfârșitul acestei luni, obiectivul fiind necesar pentru a repara efectul calamităților din categoria alunecărilor de teren.

În continuare, nu a fost omisă de către conducerea Consiliului Județean Dâmbovița nici „Instalația de alimentare cu apă potabilizabilă a stației de tratare a apei Pucioasa”, una dintre cele mai importante investiții pentru locuitorii din zonă. Derulat de unitatea administrativ-teritorială Pucioasa, în asociere cu Consiliul Județean Dâmbovița, proiectul, în valoare totală de 1.206.872,29 lei, a început în noiembrie 2019 și urmează a se finaliza și recepționa în perioada imediat următoare.

Ulterior, președintele Alexandru Oprea și vicepreședintele Alin Manole au mers și la obiectivul „Refacere DJ 716, punct Saramură, prin lucrări de punere în siguranță, asigurarea scurgerii apelor și amenajarea părții carosabile”. În valoare de 1.166.575,49 lei, investiția este finalizată în procent de 95% și urmează a fi inaugurată în cel mult două săptămâni.

Ultimul obiectiv al vizitei a fost drumul de acces către depozitul de deșeuri de la Aninoasa. Investiția, în valoare totală de 474.572 lei, este realizată din bugetul propriu al Consiliului Județean Dâmbovița și presupune lucrări de proiectare și execuție pe o lungime de aproximativ 400 m, astfel asigurându-se legătura cu DN 71.

Deși răspândirea infecției cu virusul SARS-CoV-2 în întreaga lume a generat întreruperi în evoluția firească a lucrurilor, conducerea Consiliului Județean Dâmbovița se preocupă și face tot posibilul pentru ca investițiile derulate la nivelul instituției să continue să se deruleze în bune condiții, atât cât este posibil, astfel încât să nu fie compromise proiectele de dezvoltare socio-economică a județului Dâmbovița.

Biroul Comunicare, Relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița