WEEK-END PLIN PENTRU ECHIPAJELE ISU DÂMBOVIȚA

Intervențiile pompierilor ca urmare a manifestării fenomenelor meteo periculoase în județul dâmbovița
În contextul manifestării fenomenelor meteorologice periculoase prognozate, pompierii împreună cu autoritățile locale, echipaje de la drumuri și echipaje ale distribuitorilor de energie electrică au acționat pentru gestionarea incidentelor semnalate în județul Dâmbovița.
Pompierii dâmbovițeni au intervenit în cursul zilei de astăzi, 28 ianuarie în patru sesizări pentru degajarea unor cabluri electrice sau de alt tip, căzute pe partea carosabilă a unor drumuri în Puntea de Greci, Dărmanești, Lungulețu și Găești, precum și în patru situații pentru degajarea unor copaci sau stâlpi de susținere a unor instalații de telefonie sau televiziune în localitățile Dragodana, Priseaca, Cazaci și Drăgăești Pământeni. În comuna Uliești, sat Olteni cablurile electrice au luat foc, incendiul fiind stins de către pompieri. De asemenea, echipaje de pompieri au intervenit în cazul unui eveniment rutier în comuna Brezoaele, pe DJ 601A unde, un autoturism, după ce a rupt parapetul unui pod, a căzut în albia râului Dâmbovița. Pompierii au găsit o persoană rănită ușor, autoevacuată din autovehicul căreia i-a fost acordat primul ajutor și a fost transportată la spital de către echipajul SMURD.
În continuare echipajele de pompieri sunt la datorie, pregătite să intervină la nevoie pentru îndepărtarea efectelor negative și recomandăm cetățenilor să urmărească prognozele meteorologice și avertizările transmise de autorități, să se informeze de condițiile de circulație pe drumurile pe care urmează să meargă, să nu plece cu autovehiculul neechipat corespunzător condițiilor meteo și să nu atingă cablurile căzute la pământ.
Evoluția situației în teren este atent monitorizată pentru dispunerea imediată a măsurilor care se impun, astfel încât situațiile de urgență înregistrate să fie gestionate în mod eficient.
În cazul unei situații de urgență, apelați numărul unic de urgență 112.
COMPARTIMENT
INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE ISU DÂMBOVIȚA